KADEM’in hedefinde 10 bin kadına ulaşmak var

KADEM Kahramanmaraş İl Başkanı Mutlu Aslantürk kadın eğitimi üzerine yapılan çalışmalar konusunda önemli bilgiler verdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Temmuz 2018 11:41
KADEM’in hedefinde 10 bin kadına ulaşmak var

HABER: ABDULLAH YILDIZ

Kadına ve aileye sunulan sosyal desteklerin bilincine varılması için yapılan çalışmalarda Kahramanmaraş’ta 2 bin 500 kişiye ulaştıklarını belirten Aslantürk, Kadem’in hedefini ise 10 bin kişi olduğunu belirtti.

KADEM’i kadının statüsünün yükseltilmesi, toplumsal cinsiyet adaleti kavramları üzerinde çalışarak kadını eğitmek yolu ile, toplumu eğitip bir şekilde daha güçlü bir Türkiye amacında çalışmalar yapan bir dernek olarak tanımlayan Mutlu Aslantürk, 2015 yılından beri Kahramanmaraş’ta faaliyet gösteren derneğin çalışmaları hakkında gazetemize özel bilgiler verdi. Aslantürk şöyle konuştu:

“Kahramanmaras’ta 2015’ten bu yana  kadınlara farkli eğitimler verip daha mutlu ve daha güçlü bir aile ortamı kurmayı planlıyoruz. Ve neredeyse bu işi başarmış durumdayız. El kitapçıkları,flayerlar  öğretilecek ve işlenecek konular hepsi genel merkezde hazırlanıp bize gönderiliyor. Bize gönderilen bu materyaller üzerinden bizde bize başvuran,  katılan kişilere ders veriyoruz. Tabi ders verilecek ortamı hep birlikte karar veriyoruz. Kararlaştırdığımız ortamlarda toplanıp oralarda konuyu anlatıyoruz. Bu eğitimlerin temel amacı kadını aktif ve statüsü yüksek bir noktaya cekmek”

“GÖREVİMİZ KALAN 4 MİLYONA ULAŞMAK”

Devletimizin çeşitli kurumlar aracılığı ile kadına ve aileye verilen destekler hakkında bazı rakamları da paylaşan Aslantürk, 12 milyon kişiye ulaşmayı hedeflenirken henüz 8 milyon kişiye ulaşıldığını aktardı. Aslantürk şunları kaydetti:

“Devletimizin kadınlar ve aileler için yaptığı 100 e yakn kalem destek var. Bu destekle devletimiz 12 milyon kişiye ulaşmayı hedefleniyor şu anda 8 milyon kişiye ulaşılabildi. Bizim amacımız da geriye kalan 4 milyon kişiyi bulmak. KADEM olarak bulunduğumuz yerlerde devletimizin onlara sağladığı desteğe ulaşamayan kişileri bulup onlara nasıl başvuracaklarını ve bu desteklere nasıl sahip olacaklarını öğretiyoruz. Şu anda hedefimizde kayıp olan 4 milyon kişi var. Amacımız o 4 milyon kişiye ulaşabilmek. Biz eğitimlerimizi yaparken de kadınlarımızla bunları konuşuyoruz. Diyoruz ki “Sizin bu yardımlara ihtiyacınız olmayabilir ama etrafınızda bu yardımlara ihtiyacı olduğunu düşündüğünüz kişiler varsa onları bize yönlendirin ki onlar ihtiyacını giderebilsin.” Tabi bu yardımlar öyle herkese verilmiyor. Bu yardımlara ulaşabilmek isteyen kişilerin bulunduğu merkezdeki SYDV lere gidip orada gelir testi yaptırması lazım. Gelir testi dediğimiz şey ikamet ettiği yerde evde akraba bağı olsun ya da olmasın oradaki herkesin hem aylık gelirleri hem de üzerine bulunan mal varlıkları toplanıp kişi başına bölünüyor. Eğer bu gelir 483 TL’nin altındaysa bu kişiler yardıma ulaşma hakkını elde edebiliyor. Tabi yardımımız tek çeşit değil birden fazla yardım şeklimiz var. Mesela sağlık yardımımız var, barınma yardımlarımız var, yiyecek yardımlarımız var, indirimlerimiz var, öksüz-yetim yardımlarımız var ve bu şekilde bir sürü kalemde yardım çeşitlerimiz var.”

“KURUMSAL İŞBİRLİĞİ  KAHRAMANMARAŞ’TA ÇOK GÜZEL İŞLİYOR”

Kahramanmaraş yerelinde yardım kuruluşları ve devlet kurumlarını da değerlendiren Aslantürk, Aile Sosyal Politikalar Kahramanmaraş İl Müdürlüğü ve Kahramanmaraş Büyükşehir ve Türkoğlu Belediyesine övgüler yağdırdı. Aslantürk  şunları söyledi:

“Biz bu eğitimlere başlamadan önce Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğüyle görüşüyoruz. Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı Kahramanmaraş’ta gerçekten çok güzel çalışıyor. Gerçekten çok kuvvetli istihbaratları var. Belediye her haneye girip çıktığı için bu bilgileri Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı ile paylaşıyor. Dolayısıyla da Kahramanmaraş’ta çok güzel bir başarıya sahipler. Kahramanmaraş’ta bu yardımlar gerektiği yere çok güzel bir şekilde ulaşıyor. Biz burada bunu tespit ettik. Tabi çoğu yerde olduğu gibi burada da bazı şeylerden haberi olmayan insanlar var biz o yüzden kırsal kesimlerde de dolaşıyoruz.”

“Kahramanmaraş’ta 10.000 kişiye ulaşmayı planlıyoruz. Ama şu anda 2.500 kişideyiz. Bundan dolayı da kat etmemiz gereken çok yol var ve çok fazla çalışmamız gerekiyor. Şu anki amacımız çevre ilçelere ulaşabilmek. Çünkü merkezde oldukça yaygınlaştık. Sırada çevre illerimiz ve kırsal kesimlerimiz var. İlk ilçe çalışmamız Türkoğlu’ydu. Sağ olsun belediye başkanımız ve ekibi çok fazla yardımcı oldu. Bu konuda Sayın Osman Başkana çok teşekkür ederim. Bizim için çok güzel bir çalışma ortamı ayarladı. Bir sonraki gideceğimiz yerlerde Elbistan ve Afşin. İnşallah oralarda da beklediğimiz sonuçlara ulaşabiliriz. Ve bizim Elbistan ve Afşin’e ulaşabilmemiz içinde belediyemizin desteğine ihtiyacımız var. Ve ben inanıyorum ki belediyemiz elinden geleni yapacak ve bize yardımcı olacaktır.  Şu anda belediye başkanımızla konuştuk onun bu içerikten haberi var. Ben şahsen yardımcı olacaklarını düşünüyorum. “

Dernek faaliyetlerinin zorluklarından da bahseden Aslantürk, kırsalda ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaşmak için daha etkin bir takıma ihtiyaç olduğunu vurgulayarak şu tespitlerde bulundu:

“Şu anki ekipteki arkadaşların hepsi memur arkadaşlar. Biz bu işi mesaiden sonra kalan zamanlarda yapmaya çalışıyoruz. Dolayısıyla da zamanımız çok fazla yetmiyor. Bizim şu anda yaptığımız iş desteklenirse daha fazla sayıya ulaşabiliriz. Tabi bu desteklerin bir anda olmayacağını biliyoruz. İnşallah ilerleyen zamanlarda beklediğimiz desteğe sahip olabiliriz. Ve bu destekler sayesinde de daha fazla kişiye ulaşabiliriz. Bir diğer eksiklikte eğitimcilerimizin sayısının az olması. Eğitimcilerimizin sayısının da arttırılması gerekiyor. Bu işi yapacak kişiler bulursak eğer bizim ve kurumumuz için çok iyi bir ilerleyiş olur.”

SİVİL TOPLUM FAALİYETLERİ EVRİM GEÇİRİYOR

Sivil toplum faaliyetlerinin evrim geçirdiğini iddia eden Aslantürk, geniş katılımlı salon toplantılarının artık hiçbir işe yaramadığını belirterek ‘insanlar genel yerine bire bir ilgi bekliyor’ dedi. Aslantürk tespitlerini şu sözlerle paylaştı:

“Bu sene genel kurulumuz var. Başkanımız vekil adayıydı ve seçildi. Ve bundan dolayı da başkanımız da değişecek. Ve yeni başkanımızla birlikte nasıl bir yapılanmaya gidilecek göreceğiz. Yeni başkan seçimi yapmak içi ayarlanan genel kurulda bu konuları yeni seçilecek başkanımızla konuşmayı düşünüyoruz. İnsanların istediği öyle kocaman salonları doldurup ders vermek değil, onların istediği konuşacak, bir yandan soru soracak kişiler yani kısacası şu ki insanımız göz göze bakacak, bire bir muhatap olabileceği kişiler istiyor. Biz daha önce 1.100 kişilik, 400 kişilik eğitimler yaptık.  Ben en baştan beri söylüyorum sivil toplum faaliyetleri evrim geçiriyor. Artık insanlar genel yerine bire bir ilgi bekliyor.  Eskiden böyle değildi. Benim dönemimde nerede bir konferans olsa oraya koşarak gidiyorduk. Birisi bir şey anlatsın da dinleyelim diye bekliyorduk. Ama şu anki hale bakarsak insanlarımız neredeyse her şeye internet üzerinden ulaşabildiği için soru sorunca hemen cevap bekliyor. STK’lar bu değişimi iyi takip etmeli.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.