ISINMA MALİYETİ DÜŞTÜ AMA SEKTÖR BİTİYOR

Isınma maliyetlerinin geçen yıla göre yüksek oranda düştüğünü belirten Balık Kömür İşletme Sahibi Sait Balık, yaptığı açıklamada sektörün son temsilcileri olduğunu söyledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 28 Eylül 2019 18:30
ISINMA MALİYETİ DÜŞTÜ AMA SEKTÖR BİTİYOR

Geçen yıla göre kömür fiyatlarında düşüş olduğunu ve bunu dolara bağladığını belirten Balık; “Bu yıl odun kömür fiyatları geçen yıla göre biraz daha uygun. Geçen yıl bin 200 lira olan kömür bu yıl bin 100 lira. Atakaş kömürü bu yıl bin 100 lira, geçtiğimiz yıl bin 300 liraydı. Pres kömür geçtiğimiz yıl bin liraydı, bu yıl 800 lira. Odun fiyatlarında da herhangi bir artış olmadı. Ama bu soğukların başlaması ile fiyatlarda artış olacaktır. Geçtiğimiz yıl odun 500 lira civarındaydı, bu yıl da aynı fiyatlarda. Odunda belki artış olabilir ama bu çok yüksek olmayacaktır. Dolar geçen yıla göre düşüş sergiledi. Doların düşmesi ile birlikte kömür fiyatlarında da düşüş gerçekleşti” dedi.

DOĞALGAZ HER YERE ULAŞTI

Doğalgazın kırsal mahallelere bile ulaşmasının ardından sektörün ciddi anlamda gerilediğini belirten Balık; “Türkoğlu ilçemizin birçok kırsal mahallesine bile doğalgaz gitti. Durum böyle olunca bizim satışlarımız direkt olarak düştü. Bu da sektörümüzün daha da gerilmesine neden oldu. Ama doğalgaza da sık sık zam geliyor. Bu şekilde devam ederse doğalgaz maliyetleri de odun-kömür ile aynı olacak.  Vatandaş bu işin altından kalkamayacak duruma gelecek. Dükkanlar kapanmaya başladı, her yer kiralık oldu. gelecek nesile aktarılan bir sektör değil” ifadelerini kullandı.

Vatandaşlara kullanacakları kömürlerin kaliteleri hakkında bilgiler ve öneriler veren Balık, açıklamalarının devamında şu ifadeleri kaydetti; “Vatandaşlarımız kovalı sobalarda Güney Afrika ve Pres kömür kullanmalı. Daha iyi randıman alacaktır. Kovalı sobalarda Rus kömürü yanmıyor. Biz de Rus Kömürünü demir döküm sobalarda öneriyoruz. Bu ürünlerin kaliteli markaları var. Vatandaşlarımız kaliteli olanı istesinler.

Bölgemizde fiziksel anlamda herhangi bir gelişme olmuyor. Bunun nedeni de kat irtifakının düşük olması. Belediyelerimizden bölgemizin kat irtifakının artırılması yönünde taleplerimiz var. seçimlerden önce belediye başkanlarımıza ilettik, seçimden sonra düşünüleceği cevabını aldık ama şuan yapılacak durumlar olmadığını öğrendik”

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.