İnsanların en savunmasız olduğu yer; asansör

Tehlike anında insanların en savunmasız olduğu yerlerin asansörler olduğunu belirten Kamax Asansörleri Yönetim Kurulu Başkanı Elektrik Mühendisi Fatih Mehmet Gemci Diriliş Haber Gazetesine özel açıklamalarda bulundu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 30 Ekim 2017 09:57
İnsanların en savunmasız olduğu yer; asansör

Gemci; “Çok özel bir sektörün içerisindeyiz. İnsanlara 24 saat hizmet veren bir makinadan bahsediyoruz. Asansörler günün her saati bakım isteyebilir. Kısaca bu sektörde mesai saati diye bir şey yok. Elimizde olan imkanların dışına çıkmadan gerekli değerlendirmeler doğrultusunda çalışıyoruz. Bu konuda da vatandaşlarımızın bilinçlenmesi için elimizden gereken ne varsa yapmak zorundayız.”

ELEMAN SIKINTISI VAR

Sektörde ciddi anlamda eleman sıkıntısı olduğunun altını çizen Gemci, okullarda asansör sektörüne ilişkin eğitimler verilmesi gerektiğini söyledi.

insanlarin-en-savunmasiz-oldugu-yer-asansor1.jpg

Gemci devam eden açıklamasında; “Bütün sektörlerde eleman sıkıntısı var ama bizde daha fazla. Alaylı eleman sıkıntımız var. Taşeron yapısı oluşmaya başladı. Firmalar işleri taşeron sistemi ile ilerlemeye başladı. Bu sektörün ölümü demektir. Taşeron firmalar işi hemen bitirmek isteyip acele edince ortaya kalitesiz işçilik çıkıyor. Sütçü İmam Üniversitesinde ve meslek liselerinde asansör ile ilgili eğitimler verilmesi lazım.

Yeni ev almak isteyen vatandaşlarımız evin içerisindeki kablo tesisatına kadar kalite kontrolü yapıp da asansörün kalitesini incelememesi anlaşılır bir durum değil. Asansörün uygun yapılıp yapılmadığı, kalitesi olup olmadığı, hızlı olup olmadığı konusunda araştırma yapıyor mu? Daire alırken her şeyini kontrol eden vatandaşlarımızın bu davranışları sektörümüzde olumsuzluklar ortaya çıkarıyor.” şeklinde konuştu.

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.