İlker Başbuğ, referandum için 'hayır' sinyali verdi

İlker Başbuğ, referandum için 'hayır' sinyali verdi

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Ocak 2017 12:36
İlker Başbuğ, referandum için 'hayır' sinyali verdi

Genelkurmay eski Başkanı, emekli Orgeneral İlker Başbuğ, anayasa değişikliği teklifiyle açıklama yaparak referandumda ‘hayır’ diyeceğinin sinyali verdi.

Genelkurmay eski Başkanı, emekli Orgeneral İlker Başbuğ, anayasa değişikliği teklifiyle açıklama yaparak referandumda ‘hayır’ diyeceğinin sinyali verdi.

Sözcü’den CHP’ye yakınlığı ile bilinen Uğur Dündar'a konuşan Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ, anayasa değişikliği teklifine ilişkin olarak "Başkanlık sisteminde başkanlara olağanüstü yetkiler verilmesi halinde yasama ile yürütme arasındaki 'kontrol-denge' prensibini koruyamazsınız. Başkanı “tek adam” durumuna sokarsınız" iddiasında bulundu. Başbuğ, "1924 Anayasası'nın oluşturulması sürecinde Cumhurbaşkanı'na, Meclis'i dağıtma ve seçimleri yenileme yetkisinin verilmesi istendi. Bunun yanında, Cumhurbaşkanı'nın geri çevireceği kanun tekliflerinin üçte iki çoğunlukla kabul edilmesi ve Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri'nin Başkomutanlığı'nın da Cumhurbaşkanı'na verilmesi de diğer istenilen konular arasındaydı. TBMM bu teklifleri kabul etmedi" dedi. 

 

KAYNAK:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.