Henüz 5 yaşında, hastalıklarla boğuşuyor

Henüz 5 yaşında, hastalıklarla boğuşuyor

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Nisan 2024 15:25
Henüz 5 yaşında, hastalıklarla boğuşuyor

Henüz 5,5 yaşında olan talihsiz Beytullah’ın hem kalbi delik hem beyninde tümör var. Ameliyat edilmesi için 7 yaşına gelmesi gereken çocuğun ilaç masrafları da aylık bin 500 Türk lirasını geçiyor.

İzmir'de geçici işlerde çalışan Naim Kalem ve Beytullah’ın dayısı Hasan Can Akgül, hem kalbi doğuştan iki yerinden delik olan hem de beyninde tümör belirlenen oğlunun sağlığına kavuşması için mücadele veriyor. Canından çok sevdiği oğlunun kalp ameliyatı için 7 yaşına gelmesini beklerken, bir de beyninde tümör olduğu ortaya çıkınca ailece yıkıldıklarını belirten Naim Kalem, maddi yönden çok zorlandıklarını ve desteğe ihtiyaç duyduklarını söyledi. Baba Naim Kalem Beytullah’ın dayısı Hasan Can Akgül ile hayırseverlerden yardım bekliyor.

naim.jpg

‘YETER Kİ EVLADIM İYİLEŞSİN’

Kendisi de epilepsi hastası olan 30 yaşındaki Naim Kalem, tümörün küçülmesi için bedeli bin 500 Türk lirası geçen ilacın her ay alınması gerektiğini, bunun büyük bölümünün devlet tarafından karşılandığını ancak kalan kısmını da artık ödeyemez olduklarını kaydetti. Ailesi Kastamonu'da bulunan 3 çocuk babası Naim Kalem'in, ortanca çocuğu Beytullah'ın kalp kapakçığındaki iki deliğin kapatılması ameliyatla mümkün. Ancak çocuğun bünyesinin ameliyata uygun hale gelmesi için 7 yaşını doldurması gerekiyor.

baba.jpg

‘ARTIK GÜCÜM YETMİYOR’

İzmir'de hem hasta çocuğunun giderlerini hem ailesinin geçimini temin için çeşitli işlerde çalışan Naim Kalem, Beytullah'ın tedavisi için gerekli ilacın masrafının bir bölümünün sosyal yardımlaşma fonundan karşılandığını belirten çaresiz baba Naim Kalem, "Devletimiz sağolsun, oğlumun tedavisi için yardım ediyor. Ancak, tek başıma çalışarak hem aileme bakıyor hem de Beytullahımın ilaçlarını almaya çalışıyorum. Ancak gücüm yetmiyor. Oğlumun bir buçuk yıl daha bu ilacı alması gerekiyor. Allah kimseye çocuğunun acısını yaşatmasın, onun acısını çektirmesin. Ben elimden ne geliyorsa yapıyorum. Ama yeterli olmuyor. Hayırsever iş adamlarından ve vatandaşlardan yardım bekliyorum. Kendilerinden para değil ilaç istiyorum. Bize yardım edin. Karşılığında ne isterlerse yapmaya hazırım. Yeter ki oğlum yaşıtları gibi sağlığına kavuşsun. Top oynasın, koşsun, yüzü gülsün" dedi.

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.