HEDEFLER VE İDEALLER NEREDE KALDI

Türkiye 2019 yılında yapılması beklenen Genel seçimlerde sistem değişikliğine hazırlanırken, Kahramanmaraş çoooook gerilerinde kalma hedefimi koydu?

Demokrasinin olduğu yerde kura olur mu?

Kahramanmaraş Ticaret Sanayi Odası yıllar sonra iki adaylı seçime gidecekken arada ayrılık, çekişme olmasın diye arabulucu ile şehrin tarihinde görülmemiş bir uygulama ile karşılaşıldı. İyi mi oldu, bilinmez ama iyide olsa kime göre iyi? Kötüde olsa kime göre kötü?

14 Nisan’da yapılacak olan KMTSO seçimlerinde merak edilenler; Meslek komite başkanları ve meclis üyeleri kimlerden oluşacak? Kim kendi sektörünün derdine sorununa daha vakıf?   Yönetim kurulunda kimler olmalı ya da kimler olacak? Daha doğrusu kimler daha verimli çalışır? KMTSO ne zaman hizmet verdiği üyelere memnuniyet anketi yapacak? Ki varsa eksiği bunları giderme adına bir çalışma içerisine girsin. Kaç meslek komite başkanı ve meclis üyesi, sektörünün sorunlarını odaya taşıdı? Biz tekstil şehriyiz, kaç öğrenci okutuyoruz? kaç kişiye burs veriyoruz? Üniversitenin odaya katkısı ve odanın üniversiteye katkısı nedir? Fuarlara katılanlar kimler, katılmayanların gerekçesi ne? KMTSO'nun üyeler arasındaki yeri nerededir? En önemli konulardan biride; Ekonomide dışa açılan yüzümüz olan odanın, şehir dışındaki ve siyasi arenadaki imajı, etkisi nedir?  Bu durum ne ise daha fazla geliştirilmeli mi? Orta ölçekli Kobilerin büyümesi ve gelişmesi için projeleri nelerdir? Devlet desteklerinden yeterince faydalanıyor muyuz? yada Hükümetin yeni açıkladığı teşviklerden şehrimiz yeterince faydalanıyor mu? Şehirde gelişen yada gelişmeyen, STK’lar diğer sektörlerin teşviklerden faydalanması için raporların hazırlanması, yayınlanması, var mı? Oldu mu? Olacak mı?  Bu ve buna benzer birçok soru cevap beklerken, İki başkan adayının da yapması gereken açıklamalarda; şehrin ekonomisinin  geliştirilmesi, daha iyi nasıl oluru konuşulması gerekirken, Mevcut Başkan Serdar Zabun ve adaylık açıklamasında bulunan Şahin Balcıoğlu’nun  DÖNÜŞÜMLÜ BAŞKANLIK   sistemi şaşırdığımız bir durum oldu. Bir ittifak bekleniyordu ama daha önce örneği ile karşılaşılmamış bu sistem biraz sıra dışı oldu. Kimler memnun bilemem ama asıl sorun; bu durumdan memnun olmayanların sessiz kalmaları. Yıllardan beri sessizliğini koruyan insanlar, işadamları, şehirde faaliyet gösteren en küçüğünden en büyüğüne bu şehrin STK’ları, Siyasetçileri ve KMTSO'ya kayıtlı üyeleri ne zaman konuşacaklar, ne zaman kendi aralarında konuşmayı bırakıp; istek, talep ve önerilerini iletecekler. ‘Bizleri yönetmeye talip olan insanları seçme hakkı ne zaman bizlere verilecek?’ diyecekler. Ya da hiçbir zaman diyemeyecekler mi?

Uzun yıllardır odanın farklı birimlerinde görev yapmış iki başkan adayı, hedefleri ve idealleri olan iki başkan adayı, Onursal Başkan olan Mehmet Balduk döneminde zirve yapmış odadan bu günlere gelmiş odada personelinden tutunda bütün konularına vakıf olan iki başkan adayı ya da iki yeni başkanı desek daha doğrumu olur. Umut ediyorum ki yeni dönemde hedefleri daha yüksek, temsili makamı daha yüksek bir yapı oluştururlar.

Bu şehir adına atılacak her yeni adımda kazanan şehir halkı olacaktır. Kişisel hırsların değil toplum menfaatinin ön planda olduğu her çalışma başarı getirir.

Beklentimiz odur ki; bu şehirdeki ekonominin anahtar kuruluşu olan KMTSO'YA Başkan olmak için birbirinden bağımsız olarak yola çıkmış, hedefleri ve idealleri olan Serdar Zabun ve Şahin Balcıoğlu’nun bir anlamda oda üyelerine saygı gereği birlikte yönetimin nasıl olacağı ve odanın bundan sonraki hedeflerinin neler olacağıyla ilgili kamuoyunu bilgilendirme adına bir basın toplantısıyla açıklama yapmalarıdır. Bu şehirde yaşayan her bireyin, şehrin gelişmesi ve büyümesinde katkı sunan insanlara bir vefa borcu vardır. gelecek nesillere bırakılacak bu mirasta gücü yetip de bir çivi çakmayanında vebali vardır.

TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu arabuluculuğun batıya Türkiye'den gittiğini, batıdan geri alındığını söylerken herhalde bu durumdan bahsetmemiştir diye düşünüyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.