Güvenlik önlemleri artırılmalı

Clarion Otel Pazarlama Müdürü Emine İnce yaygınlaşan günlük ve saatlik kiraya verilen dairelerle ilgili gazetemize açıklamalar yaptı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Eylül 2018 10:30
Güvenlik önlemleri artırılmalı

HABER: ALİ HAN DELİGÖZ

Üç yıldır Kahramanmaraş’ta faaliyet gösteren Clarion Otel Pazarlama ve Satış Müdürü Emine İnce apartlarda ki güvenlik zafiyetleri ile ilgili şunları kaydetti; “Belli bir segmente hizmet veriyor. Bizi o anlamda ekstra etkiliyor diyemem. Ama 2,3 ve 4 yıldızlı otelleri önemli ölçüde etkileyecektir. Bu anlamda vurulan balta aslında turizme vurulmuştur. Biz turizm için hizmet ediyoruz. Konaklamadan ziyade turizm için Kahramanmaraş’a gelmiş ve Kahramanmaraş’a en iyi hizmeti vermek istiyoruz. Bu anlamda turizm baltalandığı zaman ki zaten turizmi baltalıyorlar ve ipin ucu bize de dokunuyor. Bu zarar Kahramanmaraş’a veriliyorsa Clarion otele de veriliyor demektir”

İnce; “Turizm Kahramanmaraş’ta yeni yeni filizlenen ve yeni canlanan bir sektör. Turizme verilmesi gereken teşvikler bu tür yapılanmalara veriliyor. Bu anlamda maliyetleri 8-35 milyon ₺ değerinde ki yatırımlar apartlar tarafından tehdit ediliyor. Apartlara verilen teşvikler eğer biz otel işletmelerine verilse biz çok daha iyi projelere imza atacağız. Şu şekilde; kahramanmaraş’ta turizmin canlanmasına yönelik festivaller, geziler ve kataloglar hazırlamak istedik. Kahramanmaraş’ ta ki gezilip görülecek yaklaşık 150 adet yer var. Bu konuda turizmi bir adım daha ileriye götürecek çalışmalar yapmamız gerekirken biz bütçe alamıyoruz şuanda. Bütçelerinde çok yanlış yerlere aktarılmasından dolayı bu anlamda çok zorluklar yaşıyoruz” dedi.

Dikkat ettikleri hususlara da değinen İnce; “Bir misafir otele kimliksiz ya da pasaportsuz otele kesinlikle giriş yapamazlar, bu bilgiler de anında emniyete bildirilir. Fakat günlük kiralanan dairelerde maalesef ki bu tür güvenlik zafiyetleri göz önüne çıkıyor. Bizlerde kalıyoruz aylık ve yıllık olarak bizlerde kalıyoruz ve bizlerde kimin girip çıktığını bilmiyoruz. Bir kişi kiralıyor fakat 5 kişi o daireyi kullanıyor. Sadece bu güvenlik eksikleri otellere değil bireysel olarak şahıslara da değiyor. Kahramanmaraş için bu durumlar bir prestij kaybı olduğu gibi ülke için de vergi zayiatı olarak rahat bir şekilde isimlendirebiliriz. Online olarak bile insanlar rahat bir şekilde apartlara erişebiliyor. Apartlarda konaklayan insanların bir kısmı turizm amaçlı ya da işini icra etmeye gelmiyorlar amaç beli. Bu işletmeler Kahramanmaraş’a zarar veriyor. Bir önce bunlara dur denmeli ve belirli bir çizgide ilerletilmeli. Ülkemiz farklı aşamalardan geçiyor ve birçok terör örgütü ile mücadele ediyor. Bu tür işletmeler de güvenlik önlemleri ön plana alınmadığından dolayı teröristlerinde barınmasına imkân sağlayabiliyor. Hepsi olmamak kaydı ile suç yatağı olan işletmelerin bir an önce yetkililer tarafından müdahale edilmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.