Gerekirse 10 Bin Askerle Çalışırım...

Gerekirse 10 Bin Askerle Çalışırım...

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Temmuz 2016 09:50
Gerekirse 10 Bin Askerle Çalışırım...

15 Temmuz gecesi paralel örgüte bağlı timlerce Moda Deniz Kulübü'nde rehin alınan Hava Kuvvetleri Komutanı Abidin Ünal, personelini topladı, olay günün anlattı. Ünal'ın "Akın Paşa kesinlikle doğru söylemiyor. Genelkurmay'ın açıklaması da doğru değil. Hiçbirine kefil değilim." dediği öğrenildi.

15 Temmuz FETÖ darbe girişi gecesi Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanı Korgeneral Mehmet Şanver'in kızının Moda Deniz Kulübün'de rehin alınan Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal, personelini karargahta topladı. Darbe girişiminde yaşananları öfkeyle ve kızgınlıkla anlatan Org. Ünal, Hava Kuvvetleri'ni FETÖ'den temizlemeye and içti. Ünal'ın personeliyle paylaştığı bilgilere göre olay şöyle gelişti:

ERBİLGİN'İN EŞİ SORDU

Abidin Ünal, darbe girişimiine yönelik hareketlilikten, darbeci askerlerin gözaltına aldığı Korgeneral Fikret Erbilgin'in neden gözaltında olduğunu öğrenmeye çalıştı. Ünal, bunun üzerine saat 21:30Da Genelkurmay Karargahı'nı arayarak Org Hulusi Akar ile görüşmek istedi ancak Akar'ı olay geecesi derdest edenler arasında bulunan emir  subayından, "Şu an toplantı halinde, müsait olunca görüştüreceğim" yanıtını aldı. Ünal o gece Karargah'tan kimse dönüş yapmadı.

İKİNCİ HELİKOPTER GÖTÜRDÜ

Saat 23:00 sıralarında Moda Deniz Kulübü'ne bir helikopterle gelen askerler Org. Ünal'a "Güvenliğiniz tehlikede, sizi korumaya almamız lazım" diyerek komutanı götürmeye çalıştı. Ancak Ünal, helikoptere binmedi ve askerleri uzaklaştırdı. İlk helikopter ayrıldıktan sonra saat 24:00'te Moda Deniz Kulübün'de ikinci bir Helikopter indi. Org. Ünal, Korg. Şanver ve diğer bazı generaller darbeci subaylar tarafından derdest edilerek Akıncılar'a götürüldü. Akıncılar'da Ünal'ı bir önceki Hava Kuvvetleri Komutanlığı Genel Sekreteri Kurmay Albay Ahmet Özçetin karşıladı.

YA SİYAHSINIZ YA BEYAZ

Alınan bilgiye göre Abidin Ünal, personeline darbe girişiminden tutuklanan ve Genelkurmay Başkanlığı açıklamasıyla aklanmaya çalışılan YAŞ Üyesi Akın Öztürk hakkında da "Ona güvenmiyorum" dedi. Ünal, "Akın Paşa kesinlikle doğru söylemiyor. Genelkurmay'ın açıklaması da doğru değil. Hiçbirine kefil değilim. Güvenecek kimse kalmadı" ifadelerini kullandı. Hava Kuvvetleri'nde FETÖ üyesi asker bırakmamaya and içen Ünal personelini şu sözlerle uyardı:

"Gri yok. Siyah ya da beyaz var. Ya siyahsınız ya beyaz. Hava Kuvvetleri Komutanlaığn'da 20 bin personel var. Gerekirse 10 bin kişi ile çalışırım ama 1 tane bile FETÖ'cü bırakmam."

 

(Kaynak: Yeni Şafak)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.