‘Gereken cevabı alırlar’

‘Gereken cevabı alırlar’

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Şubat 2017 11:52
‘Gereken cevabı alırlar’

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, uluslararası medyada Türkiye’ye organizasyon verilmemesi konusunda algı operasyonları yürütüldüğünü belirterek, “Türkiye güvenli değil deyip, katılmıyoruz diyenler kusura bakmasınlar gereken cevabı alırlar” dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, uluslararası medyada Türkiye’ye organizasyon verilmemesi konusunda algı operasyonları yürütüldüğünü belirterek, “Biz bunlara gereken cevabı veriyoruz ancak beni en çok üzen içimizde bu operasyonlara çanak tutanlar” dedi. Bakan Çağatay Kılıç, futbolda son dönemde yaşanan saha olaylarının yakından takipçisi olduğu mesajını vererek, yönetici, sporcu ve antrenörleri sorumlu davranmaya çağırdı.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 2017 Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali’nin (EYOF 2017) açılış seremonisi için gittiği Erzurum’da basın mensuplarıyla bir araya gelerek önemli açıklamalarda bulundu.

EYOF 2 YIL İÇİNDE BİTİRİLDİ

EYOF 2017’nin ev sahibi olması gereken Bosna Hersek’in ricası üzerine Türkiye olarak organizasyonu üstlendiklerini anlatan Bakan Çağatay Kılıç, “EYOF için tanınan dört yıllık süreç iki yılda bitti. Biz 2011’deki Üniversite Oyunları (Universiade) organizasyonundan dolayı tabii daha avantajlıydık” dedi. Bakan Çağatay Kılıç, talihsiz bir kazayla anılan  atlama kulelerinin modern inşaat teknolojileriyle yenilerek yarışlara eksiksiz bir şekilde hazırlanıldığını söyledi.

Ülkemize fayda sağlayacak organizasyonları alma konusunda duyarlıyız Türkiye’nin sportif her organizasyona talip olmadığını dile getiren Bakan Çağatay Kılıç, “Biz, organizasyon yapmış olmak için yapmak istemiyoruz. Sadece ülkemize fayda sağlayacak organizasyonların alınması konusunda duyarlıyız. Ve fayda sağlayacak her organizasyonu yapmak konusunda en büyük destekçiyiz” diye konuştu.

Bakan Çağatay Kılıç, “Organizasyonlar için birçok tesis yapılıyor ve bunlar genelde organizasyon sonrası kullanılamıyor” şeklindeki bir soruya şu cevabı verdi:

“Organizasyonlara yönelik yapılan tesislere yönelik böyle bir düşünce var. İşte ‘yapıldı ama bir daha kullanılmaz, yazık olacak’ gibi. Evet, bazı tesisler organizasyona özel yapılabilir. Ancak mesele bir sonraki organizasyona kadar sağlam ve kullanılabilir kalacak şekilde muhafaza etmektedir. Biz de bu alanda çalışmalar yapıyoruz. Bunun yanında buralar aktif kalmaya devam etsin diye atlama kulelerimizi yaz aylarında da hizmet verebilecek bir şekilde yeniden düzenliyoruz.”

Bakan Çağatay Kılıç, Türkiye’de kış sporlarına olan ilginin gün geçtikçe arttığına işaret ederken, “Ben ülkemizin dört bir yanında gençlerimizle bir araya geliyorum. Van’da, Bingöl’de, Hakkari’de gençlerimiz bizden kayak merkezleri talep ediyor. Sabah Ağrı’da keza gençlerimiz kayak merkezi talebinde bulundular. Yani bu konuda ciddi bir talep ve potansiyel var” şeklinde konuştu.

Algı operasyonları yürütülüyor

EYOF’un Türkiye’de yapılmaması konusunda birçok girişim olduğunu dile getiren Bakan Çağatay Kılıç, başta bazı ülkelerin katılmayacağını belirttiğini, kendisinin de bu ülkelere mektupla gereken cevabı verdiğini anlattı.

EYOF’un 14-18 yaş arası yani reşit olmayan genç sporcuların içerisinde bulunduğu bir organizasyon olduğunu hatırlatan Bakan Çağatay Kılıç, “Bu bağlamda sporcuya ailesi izin vermez başımızın üstüne. Ancak, ‘Türkiye güvenli değil deyip, katılmıyoruz’ diyenler kusura bakmasınlar gereken cevabı alırlar” dedi. Bakan Çağatay Kılıç, uluslararası medyada Türkiye’ye organizasyon verilmemesi konusunda algı operasyonları yürütüldüğünü de belirterek, “Biz bunlara gereken cevabı veriyoruz ancak beni en çok üzen içimizde bu operasyonlara çanak tutanlar” diye konuştu.

Dopinge karşı mücadeleye devam

Bakan Çağatay Kılıç, dopingle mücadele konusunda bir soruya ise, “Dopinge karşı kararlı mücadelemiz devam ediyor. Biz 2012’de dopingle anılan bir ülke iken, şimdi yönetim kurulunda karar verecek pozisyondayız. Bu bizim ne kadar titizlikle bu işin üzerine gittiğimizin en büyük kanıtıdır” karşılığını verdi.

Herkes sorumlulupunu bilerek davranmalı

Son dönemde futbolda yaşanan tatsız olayların gündeme getirilmesi üzerine ise Bakan Çağatay Kılıç, şu karşılığı verdi:

“Daha önce de söylediğim gibi; herkes sorumluluğunu bilmeli. Özellikle konuşmalara, verilen demeçlere dikkat edilmeli. Futbol adrenalini yüksek bir oyun ardından çıkıp, sıcağı sıcağına açıklama yapılmasını doğru bulmuyorum. Önce bir sakinleşip bekleyip aklıselim ile açıklamalar yapılmalı. Bunun yanında sporcularımız da dikkat etmeli. Futbol sahalarında futbol, basketbol salonunda basketbol oynanır. Başka türlü davranışlara tevessül edilmemeli.”

‘Sahaya giren taraftar, ülkesini uluslararası camiada küçük düşürmüş kişidir’

Tribünlerde yaşanan şiddet konusunda ise Bakan Çağatay Kılıç, son dönemde özellikle sahaya atlayanlar konusunda çok fazla rahatsız olduğunu dile getirerek, gerekirse şahsen devreye gireceğini ve sonuna kadar bizzat takipçisi olacağını söyledi. Bakan Çağatay Kılıç, “Sahaya giren taraftarlar, ülkesini uluslararası camiada küçük düşürmüş kişilerdir. Bunların hiçbir şekilde statlara girmesine müsaade etmeyeceğiz. Bu konuda yöneticilerin yaptığı hataların da takipçisi olacağım. Bu yasalar varsa uygulanacak” ifadelerini kullandı. “Bunlar asla taraftar olamaz, bu şekilde yakıp dökmeye geleceklerse hiç gelmesinler, biz bu vandalları istemiyoruz.

KAYNAK:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.