Geleneksel Türk Mutfağından Şölen: Yüksük Çorbası Nasıl Yapılır?

Geleneksel Türk mutfağının lezzetli bir örneği olan Yüksük Çorbası, tereyağı, nohut, mantı ve baharatların harmonisiyle nefis bir doyuruculuk sunuyor. Afiyet olsun!

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Şubat 2024 12:09
Geleneksel Türk Mutfağından Şölen: Yüksük Çorbası Nasıl Yapılır?

Yüksük çorbası, hamur, kıyma ve nohutun eşsiz uyumuyla öne çıkan Türk mutfağının klasik lezzetlerinden biridir. Sofralarınızı zenginleştirecek bu besleyici ve doyurucu çorbanın tarifini aşağıda bulabilirsiniz.

Malzemeler:

1 yemek kaşığı domates salçası

1 yemek kaşığı tereyağı

2 yemek kaşığı sıvı yağ

1 su bardağı dondurulmuş mantı

1 su bardağı haşlanmış nohut

1 çay kaşığı kuru nane

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

Yapılışı:

Tereyağı ve sıvı yağı tencerede eritin, ardından domates salçasını ekleyip kavurun. Salça kavrulduktan sonra 1 litre kaynar su ekleyin ve karışımı kaynamaya bırakın.

Karışım kaynamaya başladığında önce haşlanmış nohutları ekleyin.

Hemen ardından dondurulmuş mantıyı ve baharatları ilave edin. Mantı istenilen yumuşaklığa gelene kadar 10-15 dakika pişirin.

Mantılar piştikten sonra, yüksük çorbası servise hazırdır. Afiyet olsun!

İlgili Haberler

KAYNAK: Maraştanhaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.