Geleceğin çevre mühendisleri ayvalı içme suyu arıtma tesisinde

Geleceğin çevre mühendisleri ayvalı içme suyu arıtma tesisinde

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Mayıs 2017 14:56
Geleceğin çevre mühendisleri ayvalı içme suyu arıtma tesisinde

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, Çevre Mühendisliği bölümü öğrencileri için KASKİ Genel Müdürlüğü Ayvalı İçme Suyu Arıtma Tesisine inceleme gezisi düzenlendi.

Gezi kapsamında Çevre Mühendisliği bölümü öğrencilerine Kimyager Emre Gemci tarafından Kahramanmaraş’a içme suyu sağlayan kaynaklardan olan Ayvalı Arıtma Tesisinin birimleri, tesiste kullanılan teknolojileri, işletme süreçleri ve laboratuvarları hakkında bilgi verildi. Gezinin ardından öğrenciler yaşadıkları tecrübeden duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

asdasd.jpg

Ayvalı Arıtma Tesisi Kahramanmaraş’ın Hizmetinde

Ayvalı İçme Suyu Arıtma Tesisinde, Karasu ve Pınarbaşı kaynakları ile birlikte Kahramanmaraş merkeze içme suyu sağlayan Ayvalı Barajından alınan içme suyunun arıtılarak şehir şebekesine verilmesinde kullanılıyor.  Ayvalı Arıtma Tesisi havalandırma ünitesi, durultma ünitesi, filtre havuzu, Klor temas tankları, bakteriyoloji laboratuvarı, kimya laboratuvarı, Kimya binası ve idari binadan oluşuyor.

Ayvalı Arıtma tesisinde şehir şebekesine verilen sular anlık olarak analiz edilirken. Şehrin farklı on beş ayrı noktasından alınan numuneler günlük olarak analiz edilirken otuz ayrı noktasından da klor takibi yapılmaktadır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.