FETÖ'cüler hâlâ kör ve sağır!

FETÖ'cüler hâlâ kör ve sağır!

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Kasım 2016 14:15
FETÖ'cüler hâlâ kör ve sağır!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik başlatılan soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede "Bütün dünya da üstüme gelse ben Fetullah Gülen'in askeriyim., her yerde canlı bomba olup" mesajları dikkat çekti.

 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosundan  Sorumlu Başsavcıvekili İsmail Uçar koordinesinde 15 Temmuz darbe girişiminin  ardından FETÖ'ye yönelik başlatılan soruşturmalar derinleştirilerek sürüyor.  Aralarında öğretmen, iş adamı, mali müşavir, polis, vaizin de bulunduğu 89'u  tutuklu 137 şüpheli hakkında yürütülen soruşturmalar ise tamamlandı.  Soruşturmalar sonucu hazırlanan 50 ayrı iddianamede, FETÖ'ye ilişkin bilgiler ve  15 Temmuz darbe girişiminden bahsediliyor.


  İddianamelerde, örgütün amacı "Türkiye Cumhuriyeti devletinin tüm  anayasal kurumlarını ele geçirmek, aynı zamanda uluslararası düzeyde ve etkili  siyasi/ekonomik güç haline gelmek" şeklinde anlatıldı. Örgüt içerisinde Fetullah  Gülen'in olağanüstü haller yaşamış bir veli olduğu görüşünün yaygın olduğu  aktarılan iddianamelerde, Gülen'in örgüt üyeleri üzerinde uyarılarının ve  tavsiyelerinin birinci derecede hareket ettirici etkiye sahip olduğu, bu nedenle  Gülen'in kişisel görüşlerinin aynı zamanda örgütün görüşleri anlamına geldiği  kaydedildi. İddianamelerde, "Örgüt mensuplarının iş ve özel hayatlarındaki bütün  kararlarını örgütün tasarrufuna bırakmış olmalarının altında yatan sebeplerden en  önemlisinin, bağlı oldukları imamların ve Fetullah Gülen'in hata yapmayacağına  inanmış olmalarıdır." denildi. İddianamelerde, 15 Temmuz 2016 günü akşam saatlerinde İstanbul ve  Ankara illeri başta olmak üzere FETÖ terör örgütü yapılanması içerisinde faaliyet  gösteren ve TSK içerisine sızan örgüt mensuplarınca darbe girişimi başlatıldığı  kaydedildi.

  İHBAR VE İTİRAFLA ULAŞILDI 

 İddianamelerde cezalandırılmaları talep edilen söz konusu 137 şüpheli  isme, gizli tanık, şüpheli-müşteki ifadeleri ve yapılan ihbarlar doğrultusunda  ulaşıldığı vurgulanan iddianamelerde, şüphelilerin ifadelerine ve yapılan  aramalarda ele geçirilen doküman ve materyallere yer veriliyor. İddianamelerde yer alan şüphelilerin ifadelerinde, çeşitli mazeretler  sunarak darbe girişimi gecesi sokağa çıkmadıklarını ancak daha sonraki günlerde  düzenlenen demokrasi mitinglerine katıldıklarına dair beyanları dikkat çekti.  Şüphelilerden bir kısmının örgüt içerisinde ''imam-abilik'' yaptığı, yine  şüphelilerden 10'unun ''ByLock'' kullanıcısı olduğu, tümünün evinden 1 Dolar  çıktığı vurgulanan iddianamede, örgüt elebaşısı Fetullah Gülen'in ''Bank Asya  talimatı'' sonrasında şüphelilerin yüklü miktarda para yatırdıklarının tespit  edildiği, ayrıca tüm şüphelilerin evinden Gülen'e ait kitap, kaset ve benzeri  dokümanlar çıktığı kaydedildi.

  GÜLEN'İN KİTAPLARINI YAKARKEN YAKALANDILAR 

 Şüphelilerden ikisinin kaldığı İstanbul Güngören'deki evlerinden 10  Ağustos günü duman kokusu geldiğine dair komşuların ihbarı üzerine olay yerine  giden ekipler, örgüt elebaşısı Gülen'in kitapları ile sohbetlerinin yer aldığı  CD'lerin yakıldığının tespit edildiği ve birçok FETÖ şüphelisinin de bu yönteme  başvurduğu aktarılan bir iddianamede, İstanbul'un iki ilçesinde vaizlik görevini  yapan iki şüphelinin de sohbetlerinde ve vaazlarında FETÖ'nün propagandasını  yaptığı öne sürüldü.

 Sosyal medya hesabı olan şüphelilerin, Gülen lehine paylaşımlarda  bulunduğu, devleti ve Cumhurbaşkanını hedef alacak şekilde yazılar yazdıkları  vurgulanan aynı iddianamede, tüm şüphelilerin örgüt içerisinde yer aldıkları  sözde görev gereği bağış, burs ve kurban gibi beyanlarla ''himmet'' topladıkları  ve örgüte gönderdikleri kaydedildi. Örgüt üyelerinin kendi aralarında yaptıkları  yazışmalarda şifreli haberleşme programı olan ''ByLock''un haricinde ''Coco,  Kako, Talk'' gibi programları kullandıklarının tespit edildiği ifade edilen  iddianamede, bazı şüphelilerin telefonlarında yapılan incelemede FETÖ lehine  mesajlarına da yer verildi.

  GÜLEN'İN ASKERLERİYİZ, CANLI BOMBA OLUP...

 Şüphelilerden Kamil Ö.'nün, daha önceden husumetli bulunduğu bir  kişiye darbe teşebbüsünün ardından attığı mesajlara da yer verilen başka bir  iddianamede, şüpheli Kamil Ö.'nün ''Bütün dünya da üstüme gelse ben Fetullah  Gülen'in askeriyim.'', ''...her yerde canlı bomba olup ...'' şeklinde ifadelerin  yer aldığı mesajlar çektiği ayrıca Cumhurbaşkanına da hakaret içeren beyanlarda  bulunduğu kaydedildi. Şüphelilerden memur olanların Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan  ''Aktif-Sen'' sendikasına üye oldukları, yine iş adamı olan bir kısım  şüphelilerin de TUSKON'a bağlı dernek ve federasyonlarda yönetici veya üye  oldukları ifade edilen söz konusu iddianamede, tüm şüphelilerin FETÖ'nün yayın  organları olan ve kapatılan Zaman gazetesi, Sızıntı dergisine abone oldukları da  aktarıldı.

 Bir kısım tutuklanan şüphelilerin, darbe girişimi gecesi dışarıya  çıkılmaması yönünde etrafındaki şahıslara telkinlerde bulunduğu hatta iki  şüphelinin o gece sela okuduğu gerekçesiyle cami görevlisine saldırdıkları  vurgulanan başka bir iddianamede, gözaltına alınan iki şüphelinin de etkin  pişmanlıktan yararlanmak istediği bu nedenle savcılığa örgüt ile ilgili itiraf  niteliğinde samimi beyanlarda bulundukları gerekçesiyle tutuksuz yargılanmak  üzere serbest bırakıldığı kaydedildi.

10 KİŞİ HER YERDE ARANIYOR

 Şüphelilerden 89'unun çıkarıldıkları hakimliklerce tutuklandığı yer  alan bir diğer iddianamede, 137 şüpheli hakkında ''silahlı terör örgütüne üye  olmak'' suçundan 7,5 yıldan 15'şer yıla kadar, yine bazı şüpheliler hakkında  ayrıca ''terör örgütü propagandası yapmak'', ''Terörizmin Finansmanının Önlenmesi  Hakkında Kanuna muhalefet'' ve ''Görevi yaptırmamak için direnme'' suçlarından  değişen oranlarda hapis cezası ile cezalandırılmaları isteniyor. Bu arada  şüphelilerden 10'unun adreslerinde bulunamadığı gerekçesiyle ''silahlı terör  örgütüne üye olmak'' suçundan haklarında yakalama kararı çıkarıldı.      Hazırlanan tüm iddianameler, İstanbul 22. ve 23. Ağır Ceza  Mahkemelerine gönderildi. Mahkeme heyetleri, iddianamelerin kabulüne karar verdi.  Şüpheliler önümüzdeki günlerde farklı tarihlerde hakim karşısına çıkacak.

KAYNAK:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.