Evde Tantuni Tarifi: Ev Mutfağınızda Damak Çatlatan Lezzet!

Evinizde Mersin'in sokak lezzetini yaşayın! İnce doğranmış dana eti, taze sebzeler ve özel baharatlarla enfes tantuni tarifi. Lezzet şimdi sizin mutfağınızda!

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Ekim 2023 17:38
Evde Tantuni Tarifi: Ev Mutfağınızda Damak Çatlatan Lezzet!

Evde mükemmel tantuni deneyimi! Taze dana eti, baharatlar ve sebzelerle lezzet patırtısı. Sokak lezzetini evinize taşıyan tarif. Şimdi deneyin!

DAMAKLARI ŞENLENDİREN SOKAK LEZZETİ TANTUNİ EVDE!

Mersin'in eşsiz tatlarından biri olan tantuniyi evinizde yapmanın sırlarını keşfedin. İnce doğranmış dana eti, taptaze sebzeler ve özel baharatlarla hazırlanan bu tarifle, sokak lezzetini evinize taşıyabilirsiniz. İşte, ev yapımı tantuni tarifinin detaylarına göz atalım!

evde-tantuni-tarifi-ev-mutfaginizda-damak-catlatan-lezzet.jpg

MALZEMELER:

500 gram dana eti (kontrfile ya da döş eti)

Yarım çay bardağı sıvı yağ

3 adet yeşil biber

2 adet orta boy domates

1 adet soğan

Tuz, karabiber, pul biber

1 tatlı kaşığı domates salçası (isteğe bağlı)

Yarım limon suyu

Lavaş ya da dürüm ekmeği

HAZIRLIK AŞAMASI:

1. Eti Doğrama: Dana etini ince şeritler halinde doğrayın. Ardından, bıçak yardımıyla daha da inceltin, küçük parçalara ayırın.

2. Sebzeleri Hazırlama: Soğanı, domatesi ve biberi ince ince doğrayın. Sebzeleri bir kenara alın, hazır olun.

PİŞİRME AŞAMASI:

1. Eti Kavurma: Geniş bir teflon ya da sac tavada sıvı yağı kızdırın. Doğranmış eti tavaya alın ve suyunu salıp çekene kadar kavurun.

2. Sebzeleri Ekleyin: Eti kavurduktan sonra doğranmış soğanı ve biberi ekleyin. Sebzeler yumuşayana kadar kavurmaya devam edin.

3. Baharat ve Salça: Tuz, karabiber ve pul biberi ekleyin. Eğer kullanacaksanız, domates salçasını da ekleyin ve karıştırın.

4. Domatesleri ve Limon Suyunu Ekleyin: Doğranmış domatesleri ve limon suyunu ekleyip kısık ateşte 5 dakika daha pişirin.

SERVİS AŞAMASI:

Hazırladığınız tantuni harcını sıcak lavaş ya da dürüm ekmeğine yayın. Arzuya göre marullu, maydanozlu ya da taze soğanlı bir şekilde sararak servis edebilirsiniz.

PÜF NOKTALAR:

Tantuninizin daha lezzetli olması için eti önceden marine edebilirsiniz.

Yanında ayran ya da taze sıkılmış limonata ile servis ederek lezzeti tamamlayabilirsiniz.

Ev yapımı tantuni tarifi ile sokak lezzetlerini evinize taşıyın, sevdiklerinize enfes bir deneyim sunun. Afiyet olsun!

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.