“En idealini kurmaya çalışıyoruz”

AK Parti Manisa Milletvekili ve Kahramanmaraş İl Koordinatörü İsmail Bilen “Cumhurbaşkanımızın prensiplerine uygun çalışmalar yapıyoruz” dedi. Kahramanmaraş İl Koordinatörü İsmail Bilen İl ve İlçe Teşkilatları ile ilgili soruları yanıtladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Ocak 2024 12:50
“En idealini kurmaya çalışıyoruz”

AK Kadrolarda Kongre zamanı ve Teşkilatlarda değişiklikler var. Göreve yeni gelen ve görevinden giden teşkilat mensupları olacak. Bu değişim hakkında neler söylemek istersiniz?

Sayın Genel Başkanımızın ifadeleriyle bizim yaptığımız çalışmalar, aynı duyarlılığı taşıyacak. Burada yapılacak olan değişikliklere tek başına karar verecek olan kişi ben değilim. Önceki dönem il ve içe başkanlarımızla, belediye başkanlarımızla ve milletvekillerimizle istişareler yaptık. Yorgunluk hissettiğimiz teşkilatlara daha heyecanlı arkadaşlar atıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın prensiplerine uygun çalışmalar yapıyoruz. Kahramanmaraş’ta çok zorlanmıyoruz. Bize çok yardımcı oluyorlar, ciddi anlamda destek çıkıyorlar. Milli ve manevi bağlılıkları bizim için çok önemli. Kahramanmaraş’ta yapacağımız çalışmalar bu nedenle bizi biraz daha kolaylaştırıyor. Teşkilattaki arkadaşlarımız da bize çok yardımcı oluyorlar.

Partimize emek vermiş, mahalle başkanından tutun il başkanlarına kadar hepsinin kanaatlerini aldık. Hepsini bir havuzda topladık ve teşkilat başkanımıza arz ettik. Teşkilat başkanımız da kendi kanaatlerini ilave ederek Sayın Genel Başkanımıza arz edecek. Cumhurbaşkanımızın talimatı ile de gereken her şey yapılacak. Katkıda bulunan bütün teşkilat arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Yeni yönetim şeklini belirlerken ince ayrıntıları araştıracağız. Başta FETÖ terör örgütü olmak üzere araştırmalar yapacağız ve yeni yönetimi bu şekilde belirleyeceğiz. FETÖ ile ilgili hassasiyetimiz en üst derecede. Diğer örgütler ile bağlantılar konusunda da hassas davranıyoruz. Görev değişikliği yapacağımız arkadaşlarımızın örgütlerle bağlantısı var diye düşünülmesin. Cumhurbaşkanımızın bu konudaki hassasiyeti çok büyük. Kadrolarımızı gençleştireceğiz. Bayan ve genç kontenjanını yüzde 30 olarak gözetiliyor. Yüzde 40 üniversite mezunu hassasiyeti göstereceğiz. Arkadaşlarımız bu doğrultuda yaptıkları çalışmaları bize getirdiler, biz de gerekeni yapacağız. Bu rakamlara ulaşmaya çalışıyoruz, ulaşamazsak başka alternatif yolları deneyeceğiz.

Kendini yenileyen enerji dolu bir AK Parti var. Cumhurbaşkanlığı sisteminde seçimlere giderken Kahramanmaraş’ta genç dinamik ve güçlü bir kadro oluşacak mı?

Kahramanmaraş’ta ideal olanı yakalamaya çalışacağız. Elbette eksiklerimiz ve açıklarımız olacak. Zaman zaman bizi arayan arkadaşlarımız oluyor. Parti tabanını oluşturan kişiler bizi arayıp fikirler veriyorlar. Bizim amacımız burada koordinasyonu sağlayıp rehberlik yapmak. İl ve ilçe teşkilatlarımızın uyumunu sağlamak. Cumhurbaşkanımızın hassasiyetlerini buraya aktarmak ve bunları uygulamaya koymak. Biz en idealini kurmaya çalışırız. Yeni görev verdiğimiz yada göreve talip olan arkadaşlarımıza fikirler veriyoruz. Genel Merkezimizin hassasiyeti bu kadroların şehri idare edecek, milletvekili adayı olabilecek yapıda olması. Bu hassasiyeti de yerine getireceğiz. Burada görev alan arkadaşlardan sonra şehri idare edebilecek yeni arkadaşlar yetiştireceğiz. Canlı canlı faaliyet gösteren, vizyonlu, birikimli ve tecrübeli arkadaşları buradan çekip çıkaracağız. Bunlar yönetimlerde olabilir. Bütün arkadaşlarımızla istişarelerimizi yaparak bunları ortaya koyuyoruz. Muhabbetin gözü kördür derler, birçokarkadaşımızın dostluğu olduğu için eksikliklerini göremezler, biz onlara yardımcı olmak için buradayız. Kırgınlığa neden olmadan bu değişimi yapacağız. Samimiyetle söylemek gerekirse biz Kahramanmaraş’ı çok seviyoruz. Cumhurbaşkanımız Kahramanmaraş’a zaman zaman bakanlıklar vererek mutlu etmeye çalışıyor. Cumhurbaşkanımızın hedef gösterdiği talimatlara uygun çalışılıp çalışılmadığına dair Kahramanmaraş’a denetimler yaptırıyor.

Kahramanmaraş’ın şehir yapısı ve hizmetler ile ilgili neler söylemek istersiniz?

Kahramanmaraş’ta alt yapı sıkıntısı var. Havaalanından gelirken gördüm ki ucuz maliyetli koskoca iki şehir kurulmuş. Türkiye ortalamasının altında maliyetle yapılmış. Özellikle bu anlamda belediye başkanlarımızın verdiği katkılara da teşekkür etmek lazım. Belki biraz daha heyecanlanmalarını sağlamak amacıyla verebileceğimiz desteği vermeye gayret edeceğiz. Belediye başkanlarımızla da görüşüyoruz istişareler yapıyoruz. Vatandaşların beklentileri hakkında fikir alışverişinde bulunuyoruz. Yerel yönetimler de genel merkezle birlikte çalışırlar. Kahramanmaraş’ta çok ciddi sıkıntılar görmedim. Alt yapı sıkıntıları hakkında duyumlar aldık hepsi bu. Bu da tahammül edilmesi gereken geçici bir rahatsızlıktır. Bu kusur değildir, işin tabiatında vardır. Bunların oturması için zamana ihtiyaç olacak. Vatandaşlarımızdan bu konuda anlayış bekliyoruz. Şuna inansınlar ki Kurucu Liderimiz ve Genel Başkanımız hiç kimseyi kendi haline bırakmıyor. Kendi adına bizleri şehirlere gönderiyor ve incelemeler yaptırıyor.

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.