“EMLAK VE BARINMA TEMEL İHTİYAÇTIR”

“EMLAK VE BARINMA TEMEL İHTİYAÇTIR”

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Ocak 2017 11:16
“EMLAK VE BARINMA TEMEL İHTİYAÇTIR”

Sektöre İstanbul’da başlayıp 12 personel çalıştırırken 4 ofis ve toplamda 32 personel kapasitesine yükselen Turuncu Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Büyükbulut, ekonomiye katkı sağlamak için diğer şubesini Kahramanmaraş’ta faaliyete geçirdi. Diriliş Haber Gazetesine özel değerlendirmeler yapan Ramazan Büyükbulut, emlak sektörüne ilişkin özel eğitimlerin yanında broker eğitimi aldıktan bir süre sonra Türkiye geneli illerde eğitim vermeye başladıklarını söyledi.

Gayrimenkul sektöründe Kahramanmaraş’ın İstanbul ile arasındaki farklara değinen  ve Kahramanmaraş’ın yakın bir geçmişte büyükşehir olmasının etkisiyle sektörün daha da canlandığını belirten Büyükbulut; “Diğer emlakçı arkadaşlar sektörün bulanımda olduğunu söylüyorlar, ama biz öyle düşünmüyoruz. Biz bu sektörde ‘gezen tilki yatan aslandan iyidir’ felsefesiyle ilerliyoruz ve ciddiyetle çalışmayı ön planda tutuyoruz. İşine önem veriyorsan ciddi rakamlar elde edebiliyorsun. Bizim burada 3 aylık bir geçmişimiz var. Diğer gezmeyen veya işine ciddi anlamda önem vermeyen arkadaşların bir yıllık çalışmasına karşılık ortaya çıkardığı işi biz 3 ayda ortaya çıkardık. Bizim piyasamız ekonominin iyi olduğu zamanda da iş yapar kötü olduğu zamanda da iş yapar. Emlak ve barınma temel ihtiyaç olmasının yanında yatırımcıyı da çeken bir ihtiyaçtır. Bu sektörde iş yapabilmek için piyasayı iyi tanımak ve analiz etmek lazım.” dedi.

KAHRAMANMARAŞ EKONOMİSİ İÇİN

İstanbul’da 3 şubesi olan Turuncu Gayrimenkul 4. şubesini ekonomi anlamında katkı sağlamak ve sektöre canlılık kazandırmak için Kahramanmaraş’ta faaliyete geçirdi.  Ramazan Büyükbulut Kahramanmaraş ile İstanbul arasında yapı açısından çok büyük bir fark olmadığını dile getirdi. Aynı zamanda Kahramanmaraş’ta sektörün kentsel dönüşüm ağırlıklı ilerlediğini söyleyen Büyükbulut; “Biz memleketimize ekonomi anlamında bir katkımız olsun diye diğer şubemizi Kahramanmaraş’ta açtık. Kahramanmaraş dışarıdan göç alan bir şehir değil. Nüfus artışı çok fazla olan bir şehir de değil. Burada arz fazlası ve talep yetersizliği var. Bundan dolayı büyük firmaların çoğu can çekişmekte. Eğer belediyeler cazibeyi arttırırsa müteahhitler işi artıracaktır ve Kahramanmaraş’a modernlik anlamında katkı sağlanacaktır. Talep arttığı zaman sektör daha da canlanacaktır.” ifadelerine yer verdi.

Kurumsal anlamda çalıştıklarını ve müşterileri istek ve ihtiyaçlarına göre özel olarak bilgilendirdiklerini belirten Büyükbulut, konuşmasını şu şekilde tamamladı; ”Turuncu Gayrimenkul’de bir telefon çaldıysa o telefon sistemimize kaydedilir. Müşterinin özellikleri, istediği fiyat veya bütçesine göre bilgileri kaydediyoruz.  Daha sonra müşterimizin istek ve ihtiyaçlarına göre bir durum olduğunda onu arayıp bilgilendiriyoruz. Bu bizim en büyük farkımız. Piyasa profesyoneli olduğumuz için müşterimize fiyat analizi yapıp ona göre değerlendirme yapıyoruz. Müşterimiz bugün eli boş dönse dahi yarın ilgi alanına göre bir tarla, arsa veya konut olduğu zaman onu bilgilendiriyoruz.”

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.