Dünya'nın gözü bu devriyede! Sınırda hareketli dakikalar

Dünya medyası Suriye'de yapılacak ortak devriyeye objektifleri çevirmiş durumda. Rus askeri unsurları ile Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye sınırında 10 kilometre derinlikte ilk ortak devriyesinin bugün yapılması beklenirken devriye öncesi sınır hattına

Yayınlanma:
Güncelleme: 01 Kasım 2019 11:02
Dünya'nın gözü bu devriyede! Sınırda hareketli dakikalar

Soçi Mutabakatı'yla Rusya'ya verilen 150 saatlik sürenin tamamlanmasıyla, sınır hattının Suriye tarafında Rus askeri unsurları ile Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ilk ortak devriyesi bugün yapılacak. İlk devriyenin Mardin Kızıltepe'ye karşılık gelen ve örgütün ilk boşalttığı yer olan Derbesiye ile Amude civarında gerçekleşecek. Bugün gerçekleştirilecek olan Türk-Rus ortak devriyesi öncesi sınır hattına tank sevkiyatı gerçekleştirildi.

turkiye-ile-rusya-guvenli-bolge-de-bugun-ortak-12571084_1352_m.jpg

SINIRDA HAREKETLİ DAKİKALAR

Öğlen saatlerinde gerçekleştirilecek Türk-Rus ortak devriyesi öncesi hazırlıklar devam ediyor. Sınırın Suriye tarafında iki ülke askerlerinin ortak devriye atması beklenirken, sabah saatlerinde ise sınır hattına tank sevkiyatı gerçekleştirildi.

TERÖRİSTLERİN ÇEKİLİP ÇEKİLMEDİKLERİ KONTROL EDİLECEK

Mardin'den ilerleyen tank yüklü araçlar, sınırın sıfır noktasında bulunan Kızıltepe ilçesi Şenyurt Mahallesi'ne doğru hareket etti. Soçi mutabakatı sonrası Türk-Rus askerlerinin ortak devriyesi ile teröristlerin sınırdan çekilip çekilmediği denetlenecek.

rusya-ile-yapilacak-ortak-devriye-oncesi-sinir-12571084_3268_m.jpg

EYP TEMİZLİĞİ SÜRÜYOR

Devriye güzergâhlarında mayın, el yapımı patlayıcı (EYP) temizlik faaliyetleri ve keşif uçuşları da devam ediyor. Resulayn ilçe merkezinde güvenlik güçlerinin tespit ettiği EYP'ler toplanarak imha edilmek üzere boş bir alanda toplandı. Yaklaşık 250 kilogram olduğu öğrenilen patlayıcılar iş makinesi ile kazılan çukura boşaltıldıktan sonra fünye ile patlatılarak imha edildi. Büyük gürültüye neden olan patlama sınır bölgesinde kısa süreli tedirginliğe neden oldu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.