Donanma verileri hacklendi

Donanma verileri hacklendi

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Kasım 2016 14:17
Donanma verileri hacklendi

Dijital dünyada bilginin nasıl korunacağı merak konusu olmaya devam ediyor. Son sızıntı ile birlikte Amerikan Donanmasındaki 134 bin personelin bilgileri sızdırıldı.

Yeni bir gün ve yeni bir hack olayı ile karşı karşıyayız. Çağımızın en büyük problemlerinden biri kesinlikle verilerin korunması. İstediğiniz kadar şifre koyun, istediğiniz kadar güvenlik önlemi alın, bir kişi sistemin açıklarını görüyor ve hayati sayılabilecek bilgileri kamuoyuna açıyor.

Amerikan Donanması da bu olayın son kurbanı oldu. Verilerin sızdırılması dünya çapında yankı bulan bir olay oldu.

Shiftdelete sitesinde yer alan habere göre Amerikan Donanması'nda 134,386 personelinin sosyal güvenlik numaraları çalındı. Hatta ordu tarafından yapılan açıklamaya göre, önümüzdeki haftalarda çok daha büyük saldırı bekleniyor.

Yine ilk ortaya çıkan bilgilere göre bu işin, geçtiğimiz yıl yaşanan dev OPM hackolayıyla bağlantısı olabilir. Geçen yıl hackerlar yine Amerika'yı hedef almış, 21 milyonun üzerinde devlet çalışanının verileri çalınmıştı.

Olay elbette araştırılıyor ama şimdilik bu sızıntılı gerçekleştiren sorumlulara erişme konusunda bir gelişme sağlanamadı.

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.