Diyanet-Sen’in iddialı adayı Abdülaziz Yenice, “Yaşanan sorunların nasıl çözüleceğini biliyoruz”

DİYANET-SEN Kahramanmaraş Şube Başkan Adayı Abdülaziz Yenice yaklaşan başkanlık seçimleri öncesi gazetemize açıklamalarda bulundu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Temmuz 2018 11:43
Diyanet-Sen’in iddialı adayı Abdülaziz Yenice, “Yaşanan sorunların nasıl çözüleceğini biliyoruz”

HABER: ABDULLAH YILDIZ

Meslektaşların yaşadıklarını sıkıntıları bilen ve çözüm üreteceğini vaat eden Yenice, iddialı projelerle destek istedi.

DİYANET-SEN’de yaklaşan başkanlık seçimleri dolayısıyla gazetemize demeç veren Başkan Adayı Abdülaziz Yenice, imamların ve kuran kursu hocalarının kırsalda çektiği sıkıntıların farkında olduklarını ve çözüm öneriyle geldiklerini söyleyen Yenice şöyle konuştu:

“Bizler sendika teşkilatlanmalarının içinden geliyoruz. Genç Memur Sen’de görev yaptık. Diyanet Sen’in il yönetiminde bulunarak teşkilat tecrübesi kazandık. Müftülüğümüz bünyesinde ki personellerin taşrada yaşadıkları sıkıntıları biliyoruz. Yani özellikle imamlarımızın ve kuran kursu hocalarımızın yaşadıkları sıkıntılara yakından şahidiz. Sorunların nasıl çözüleceğini biliyoruz. Dolayısıyla bu göreve talip olduk ve tüm meslektaşlarımızın desteğini bekliyoruz.”

BİRBİRİNDEN İDDİALI PROJELER

Başkan adayı Yenice, meslektaşlarıyla projelerini de paylaşarak destek istedi. Projeler arasında yılda en az bir kez yurtiçi gezileri, istişare toplantıları, öğrenci bursları gibi iddialı işler dikkat çekti.

“- Her yıl en az bir defa kültür gezisi tertip edeceğiz. Çanakkale olabilir, Konya olabilir İstanbul, Bursa ya da Karadeniz olabilir. Bunu talepler ve istişarelerle belirleriz.

- 20 bölgede temsilcilikler kuracağız. Buralarda ki temsilcilerimiz le her ay istişare toplantıları yapacağız.

- Diğer STK’larla fikir alışverişinde bulunacağız…

- Lise ve üniversitede okuyan yakınları olan kardeşlerimize yurt ayarlama konusunda aracı olacağız…

- Yılda en az bir defa tanınmış hocalarımızla konferans düzenleyeceğiz.

- Misafirhane, lokal tarzında vaktimizi gönül rahatlığı ile geçirebileceğimiz bir mekan…

-Bayan kuran kurslarına Ve Hafızlık kuran kurslarına yönelik çeşitli programlar tertip etmek…

gibi projelerimizi sizlerin dua ve gayretleriyle el ele gönül gönüle gerçekleştireceğiz inşallah.”

İkinci yıldönümü vesilesiyle 15 Temmuz’u değerlendiren Yenice, darbe girişiminin yalnızca ülkemize değil tüm İslam alemine yapıldığına dikkat çekti. “Bu ruhun devam ettirilmesi arzusu içindeyiz” dedi. Yenice konuşmasını şöyle sürdürdü:

“15 Temmuz bize çok şey kattı. Temeli bin yıl önce atılmış bir medeniyetin tekrar uyanışını gerçekleştirdi. Dirilişimizin bir mihenk taşı oldu. Toplumun zıt kutuplarını bir araya getirdi. Görüşü fikri zikri ne olursa olsun vatan sevdası çerçevesinde herkesi bir araya getirdi. En önemlisi de ‘bu vatan bizimdir’ dedirtti. 15 Temmuz’un gençlerimizi de tekrardan kendilerine getirdiğine inanıyorum. Zaten 15 Temmuz İslam’a ve Müslümanlara yapılmış bir darbe idi. Fakat şükürler olsun Allah’ın yardımı, büyüklerimizin duası ve milletimizin gayretiyle darbeciler püskürtüldü.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.