Dikkat! Sahte ürünler kansere yol açıyor!

Temizlik sektöründe 10 yılı aşkın süredir hizmet vermekte olan Hatice Korkmaz Diriliş Haber Gazetesine önemli açıklamalarda bulundu. Okulların pislik içinde olduğunu söyleyen Korkmaz ailelere çocuklarına temizlik eğitimi vermeleri çağrısında bulundu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Şubat 2018 10:21
Dikkat! Sahte ürünler kansere yol açıyor!

HABER: ABDULLAH YILDIZ

Optimum Temizlik sahibi ve sektörün tecrübeli ismi Hatice Korkmaz mikro krediden faydalanarak başladığı ticari hayatında çok önemli başarılar kazanmış bir isim. Birkaç çeşit deterjan satarak başladığı işinde şu an kamu kurumlarına ve özel işletmelere temizlik hizmeti veriyor. Korkmaz ticari kariyerini şu sözlerle anlattı: “10 yıldır temizlik sektöründeyim. İlk başlarda evlere temizliğe giderek başladım. 5 yıl kadar bu şekilde çalıştıktan sonra mikro krediden faydalanarak kendi işyerimi açtım. O dönem işyerimde 10 çeşit deterjanı satıyordum. Şimdi ise okullara, hastanelere ve otellere temizlik malzemesi satıyorum. Ayrıca 15 kişilik personel kadromuz ile kendimizde temizlik hizmeti veriyoruz”

dikkat!-sahte-urunler-kansere-yol-aciyor!1.jpg

FİRMALARDA ÜRETİM VE KALİTE STANDARDI YOK

“Sektörün en büyük problemi sahtecilik” diyen Korkmaz hiçbir denetim ve kontrolün yapılmadığı bir sektörde faaliyet gösterdiklerini belirterek, ‘bu rezalet o kadar uzun süredir devam ediyor ki ben en sonunda kendi deterjanlarımı kendim üretmeye başlamıştım’ dedi. Korkmaz sözlerine şu şekilde devam etti: “Benim sattığım ürünün alış fiyatından bile aşağıya satıyorlar. Yani aradaki fiyat farkı çok fazla. Ayrıca bu sahte ürünler kanser yapıyor, hastalıkları ilerletiyor. Bu ürünleri kullananlarda deri tahrişleri baş gösteriyor. Deride aşırı kızarma veya büzüşme varsa kesinlikle o deterjan çöpe atılmalı.

En büyük problem üretimde kalite standardının olmaması. Bir firma düşünün ki ürettiği deterjanın ilk örneği ile sonraki üretimler arasında dağlar kadar fark var. Denetim yok. Yetkililer duruma müdahale etmeli. Ancak bu rezalet o kadar uzun süredir devam ediyor ki ben en sonunda kendi deterjanlarımı kendim üretmeye başlamıştım.”

dikkat!-sahte-urunler-kansere-yol-aciyor!2.jpg

Vatandaşlara da çağrıda bulunan Korkmaz okullardan yana aileleri uyardı. Temizlik eğitimine vurgu yaptı.

“İnsanımızda temizlik kültürü yok ve en büyük sorun da bu. Okullarımız çok pis. Hademeler devlet memuru olduklarından dolayı umursamıyorlar. Salgın hastalıklar bu yüzden genelde okullardan çıkıyor. En başta ailelerimiz çocuklarına temizliği öğretmeli sonra hademe ve öğretmenler okulda çocukları uyarmalı.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.