Deprem Mağduru İşçilere Moral Veren Karar! Kahramanmaraşlı Vatandaş Hakkını Söke Söke Aldı

Kahramanmaraşlı bir işçi, depremden sonra işe gidemediği için tazminatsız işten çıkarıldı. Hukuk mücadelesini kazanan işçi, tazminatını aldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Mart 2024 13:32
Deprem Mağduru İşçilere Moral Veren Karar! Kahramanmaraşlı Vatandaş Hakkını Söke Söke Aldı

Kahramanmaraşlı bir işçi, 6 Şubat'taki depremler nedeniyle işine üç gün gidemediği için kıdem tazminatı ödenmeden işten çıkarıldı. İşçi, hukuk mücadelesini kazandı ve tazminatını aldı.

KAHRAMANMARAŞ'IN KÖYÜNE GİTTİ

AA'nın haberine göre, Gaziantep'te yaşayan işçi Ö.E., 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden sonra ailesini alarak Kahramanmaraş'taki köyüne gitti.

FABRİKA İŞE ÇAĞIRDI, OLUMSUZ YANIT ALDI

Çalıştığı fabrikadan 13 Şubat'ta işe çağrılan Ö.E., evinde hasar tespit çalışmaları yapılmadığını ve ailesinin yanında kalması gerektiğini belirterek süre istedi. Ancak fabrikadan olumlu yanıt alamadı.

3 GÜN SONRA İŞE DÖNDÜĞÜNDE İŞTEN ÇIKARILDIĞINI ÖĞRENDİ

Üç gün sonra işe giden Ö.E., devamsızlık nedeniyle işten çıkarıldığını öğrenince yaklaşık beş yıllık tazminatını alabilmek için hukuk mücadelesi başlattı.

GAZİANTEP 6. İŞ MAHKEMESİ'NDEN MÜJDELİ HABER

Gaziantep 6. İş Mahkemesi'ndeki yargılamanın ardından Ö.E. beklediği iyi haberi aldı. Mahkeme, Ö.E.'nin işten çıkarılmasının haksız olduğuna karar verdi ve tazminatının ödenmesini hükmetti.

KAHRAMANMARAŞLI İŞÇİ HAKKINI ALDI

Kahramanmaraşlı işçi Ö.E., hukuk mücadelesini kazanarak tazminatını aldı. Bu karar, depremden etkilenen ve işten çıkarılan diğer işçiler için de emsal teşkil edecek.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.