“DAVRANIŞLARIMIZ KALBİMİZİN YANSIMASIDIR”

“DAVRANIŞLARIMIZ KALBİMİZİN YANSIMASIDIR”

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Ocak 2017 15:12
“DAVRANIŞLARIMIZ KALBİMİZİN YANSIMASIDIR”

Kahramanmaraşlı yazar Büşra Demir Nesl’i Pak isimli kitabının ikinci baskısını çıkardı. Gazetemize ziyarette bulunan Büşra Demir kitaba yönelik açıklamalarda bulundu.

Nesl’i Pak kitabının kişisel gelişime katkı sağladığını ve bireylerin kendilerini geliştirmeleri açısından önemli olduğunu belirten Büşra Demir şu şekilde konuştu; Nesl-i pak kitabı. Kendi kök ver değerlerimizden yükselerek, bilgiyi ahlakla birlikte vermek. Gençlerimizi şerden sakındırıp hayra sevk etmek, kişiliğin gelişmesine katkı sağlamak ve kişisel değerlere saygılı birey olarak yetişmeleri için yazmış olduğum bir eserdir.

Efendimiz Hz: Ali (r.a) ‘’çocuklarınızı kendi zamanınıza göre değil. Onların yetişe bileceği zamana göre yetiştirin.’’ buyuruyor. 

İnsanlar arasında en etkili iletişim dil dir. Dilimizi yerinde ve doğru kullanır isek bitmek bileyen en büyük hazinemizdir dilimiz.

Yüce kitabımız Kur’an-ı kerim, bizleri güzel ve düzgün ifadeler kullanmaya davet etmektedir. ‘’İnsanlara güzel söz söyleyin.’’(bakara suresi 83)

İnsanoğlu doğduğu andan itibaren çevresiyle iletişi halindedir. Bu iletişim de kişinin içinde bulunduğu kültür ve toplum tarafından benimsenmiş kalıplara göre şekillenir. Topluma huzur Allah’ın sevgisini kaybetme korkusu ve ahiret inancı sayesinde yerleşir.

Adab-ı muaşeretin (görgü/ahlak kurallarının)en büyük kaynağı dindir. Müslüman, her şeyden önce kendi insanlığına zarar vermeden, kendi şeref ve haysiyetini yücelterek, dünya ve ahiret saygınlığını koruyarak saadete erişir. Davranışlarımız kalbimizin yansımasıdır.

Zarafet ve nezaket, müminin süsüdür. Bu yüzden mümin ‘’Ne yapayım böyle gördüm, böyle geldim.’’demek yerine kendini terbiye etmesi güzel bir erdemdir. Zira her insan olgunlaşmak ve daha güzele ulaşmak için gereken donanıma /imkâna sahiptir.

     ‘’İnsan giyimine göre karşılanır, Konuşmasına göre uğurlanır.’’başarılı insanları baktığımızda giyimleri ve konuşmalarıyla toplum içerisinde etkili olduklarını görürüz.

Bulunduğunuz yerde iyi bir konuşmaya sahip olmak istiyorsanız 21 günlük eğitimle günde 30 dakikanızı ayırırsanız başarısınız.

Dil tembelliği olanlar(konuşurken kelime yutma)

Hızlı konuşma( ne dediğiniz anlaşılmıyor ise)

Kekemeliği olanlar.

Çocuklarda okuma geriliği olanlar.

Özellikle erkelerde tiz(ince )ses tonu olanlar. Tok ve etkileyici bir ses tonuna sahip olmak isteyenler için ideal bir kitap.

Kısacası anne ve babaların başucu kitabı diyebilirim.

 

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.