Darbeden önce keşif yapmışlar

Darbeden önce keşif yapmışlar

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Ekim 2016 08:57
Darbeden önce keşif yapmışlar

15 Temmuz darbe girişimi sırasında vatandaşların üzerine mermi yağdıran helikopterleri kullanan cuntacı pilotların darbe girişiminden iki gün önce keşif yaptığı ortaya çıktı. Soruşturmada ifade veren bir subay, cuntacıların Gölbaşı’nda bulunan Özel Kuvvetler Komutanlığı, Özel Harekat Daire Başkanlığı ve TÜRKSAT üzerinde “tazeleme uçuşu” adı altında keşif uçuşuna çıktığını anlattı.

 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi soruşturması dosyasına önemli bir ifade girdi. Kalkışmada kullanılan helikopterlerin havalandığı kara Havacılık Komutanlığı'nda görevli subayın ifadesi, cuntacıların 15 Temmuz'un hazırlıklarına günler öncesi başladığını, keşif uçuşları yaptığını bir kez daha ortaya koydu.

'TAZELEME UÇUŞU' 

13 Temmuz'da gece uçuşu olduğu için mesaiye geldiğini, saat 19.00 sıralarında birliğin yanındaki kameriyede oturduğu sırada Albay Uğur Kapan'ı (Hulusi Akar'ı helikopterle Çankaya Köşkü'ne götüren komutan) gördüğünü anlatan subay, “Yanında bizim birliğimizden olmayan pilotlar Mustafa Cin, Muzaffer Kartopu ve Gökhan Çiçek de vardı. Üzerlerinde uçuş tulumu vardı. Birlikte tazeleme uçuşu yapacaklarını söylediler. Bu bana garip geldi. Çünkü bu kişiler bizim birliğimizde çalışmamaktadır. Normalde tazeleme uçuşunu herkes kendi birliğinde yapar ve en fazla 3 kişi gerçekleştirilir. Daha fazla kişi ile tazeleme uçuşu pek görülmüş bir şey değildir” dedi.

GÖLBAŞI VE TEMELLİ'DE KEŞİF

15 Temmuz darbe girişiminin ardından Eğitim Görev İstek Planı'na (EGİP) baktığında o gün bu keşif uçuşuna katılanların arasında kara pilot albay Erdoğan Erdem'in de adının geçtiğini gördüğünü ifade eden subay, “Bu kişilerden Uğur Kapan bizlere kendisinin uçuş yapacağı güzergahın Gölbaşı ve Temelli olduğunu söyledi. Bunu söyleme amacı bu bölgede uçuş yapanların çarpışmaya karşı dikkatli olması idi. Daha sonra öğrendiğimiz kadarıyla olay gecesi Gölbaşı güzergahında Özel Kuvvetlere taarruz yapılmış. Aynı şekilde Temelli'deki yedek meydandan da mühimmat taşımışlar. Meğer bölgede keşif uçuşu yapıyorlarmış” ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.