Cüneyt Doğan Kimdir?

AK Parti'nin Kahramanmaraş İl Başkanı Adayı Cüneyt Doğan kimdir? Cüneyt Doğan kimdir? Cüneyt Doğan’ın eğitim ve kariyer hayatı biyografisi haberimizde yer almaktadır.

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Ocak 2024 13:31
Cüneyt Doğan Kimdir?

Ak Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Cüneyt Doğan, 1969 yılında doğmuş olup eğitim hayatına Muallim Hayrullah Efendi İlkokulu, Gazi Orta Okulu ve Kahramanmaraş Lisesi'nde devam etmiştir. Gaziantep Üniversitesi Kahramanmaraş Meslek Yüksek Okulu'nda İktisadi İdari Program İşletmecilik Bölümü'ne kabul edilen Doğan, 1990 yılında bölüm ikincisi olarak mezun olmuştur. Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi'ni kazanan Doğan, 1995 yılında bu fakülteden de mezun olmuştur.

İş hayatına 1990 yılında Kahramanmaraş'ta bir bilgisayar firmasında başlayan Cüneyt Doğan, ardından 1991 yılında Ankara'da bir inşaat firmasında finans ve muhasebe departmanlarında 5 yıl boyunca görev almıştır. Vatani görevini tamamladıktan sonra 1996 yılında Kahramanmaraş'a dönen Doğan, bilişim sektöründe faaliyet gösteren bir firmada muhasebe ve finans sorumlusu olarak çalışmıştır.

Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik stajını 1999 yılında tamamlayan Doğan, 2001 yılında TÜRMOB tarafından düzenlenen sınavı başarıyla geçerek Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik unvanını almıştır. Bu süreçte bilişim firmasında 2003 yılı sonuna kadar çalışan Doğan, 2004 yılında kendi Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik bürosunu açarak hizmet vermeye başlamıştır. Ayrıca, 2013 yılında Kamu Gözetim Kurumu tarafından açılan Bağımsız Denetçi Sınavı'nı kazanarak Bağımsız Denetçi unvanını elde etmiştir.

Siyasi arenada da aktif olan Cüneyt Doğan, 2001 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kurulan Adalet ve Kalkınma Partisi'nde gönüllü olarak görev almıştır. 2009 yılında AK Parti Siyaset Akademisi Eğitimleri'ni tamamlayan Doğan, aynı yıl içerisinde AK Parti Kahramanmaraş İl Başkan Yardımcısı ve İl Sekreteri olarak görev üstlenmiştir. 2013 yılı itibariyle İdari ve Mali İşlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Doğan, 2018 yılında Çağlayancerit İlçe Koordinatörlüğü görevini üstlenmiştir. Halen, AK Parti Kahramanmaraş İdari ve Mali İşlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı olarak görev yapmaktadır.

Başarılı bir siyasi ve iş hayatına sahip olan Cüneyt Doğan, 2016 yılında Anadolu Üniversitesi Adalet Bölümü'nü başarıyla tamamlayarak eğitim hayatını noktalamıştır. Evli olan Doğan'ın 1 çocuğu bulunmaktadır. Cüneyt Doğan Ak Parti Kahramanmaraş İl Başkanı olarak atanmıştır.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.