ÇEÇEN ANNELER SOKAKLARDA!

ÇEÇEN ANNELER SOKAKLARDA!

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Ekim 2016 17:08
ÇEÇEN ANNELER SOKAKLARDA!

Çocukları Rus yanlısı yönetimler tarafından ortadan kaybedilen Dağıstanlı anneler, yetkililere seslerini duyurmak için sokaklara çıktı.

 

Dağıstan'da son yıllarda yaşanan çatışmalar ve istikrarsızlık sonucu çocukları ortadan yok olan Dağıstanlı anneler, Mahaçkale'de toplanarak, yetkililere seslendi.

Kavpolt gazetesinde yer alan habere göre, toplantıda, kayıp çocuk anneleri yazdıkları bir çağrıyı okuyarak, çocuklarının bulunmasını istedi.Gösteriye katılan Dağıstanlı anneler, Başbakan Yardımcısı Ramazan Caferov ile görüşme talebinde de bulundu.

Rusya Federasyonuna bağlı Kuzey Kafkasya cumhuriyetleri Çeçenistan, İnguşetya ve Dağıstan'daki Rus yanlısı yönetimler, dini ya da milli hassasiyet gösteren gençleri, polis baskısı altına alıyor.

Sürekli takip altındaki gençlerden bir kısmı, aşırıcı tabir edilen gruplara katılarak dağlara çıkarken, bir kısmı ise rejime bağlı çeteler tarafından kaçırılarak, ortadan kaldırılıyor

Dağıstanlı anneler daha önce de bu tür eylemler yaptıklarını ancak yetkililerin kayıp olan yakınları hakkında hiçbir bilgi vermediğini ifade etti. Daha önce de bu annelerden oluşan 100 kişilik grup ellerinde kaybolan çocuklarının resimleri ile Hasavyurt ilçesinde de bir protesto gösterisi düzenlemişlerdi. Ancak gün sonunda yetkililer kayıp çocuk annelerini bu eylemin faydasız olduğunu söyleyerek göstericileri dağıtmıştı. 

KAYNAK:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.