Çavuşoğlu'ndan Yunanistan'a sert tepki! Zamanında Öcalan'ı...

Çavuşoğlu'ndan Yunanistan'a sert tepki! Zamanında Öcalan'ı...

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Şubat 2017 16:24
Çavuşoğlu'ndan Yunanistan'a sert tepki! Zamanında Öcalan'ı...

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, darbeci teröristleri iade etmeyen Yunanistan'ı sert sözlerle eleştirirken,''Zamanında PKK’nın şu anda hapiste olan elebaşısı da Yunanistan tarafından saklanmıştı” dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: “Yunanistan’ın (Türkiye’den kaçan) bu darbeci hainlerin işledikleri suçtan yargılanmasına engel olması hangi adalet ve hukuk anlayışına, hangi iyi komşuluk ve dostluk ilişkisine uygundur. Maalesef bu tutum bizi şaşırtmıyor. Zamanında PKK’nın şu anda hapiste olan elebaşısı da Yunanistan tarafından saklanmıştı” açıklamasında bulundu.

''ESEF VERİCİDİR''

Çavuşoğlu sözlerine şöyle devam etti: "Yunanistan'a kaçan hainleri taşıyan helikopterin içinde kim olduğunu bilseler iniş izni vermezlermiş. Darbe karşıtı imişler ama mahkemeye de karışamazlarmış. Anayasal sisteme karşı yapılan ihanetin, cumhurbaşkanımızın, başbakanımızın canına kastedilmesinin, meclisin bombalanmasının, vatandaşlarımızın şehit edilmesinin, yaralanmasının sorumluları konusunda yaptıkları ve yapmadıkları hususunda söyleyecekleri bundan ibaret ise bu esef vericidir." 

YUNAN MEVKİDAŞINA 'KARDAK' CEVABI

Çavuşoğlu, Yunan mevkidaşı Kocias'ın küstah Kardak açıklamasına da yanıt verdi. Mevlüt Çavuşoğlu: ''(Yunan Bakan Kocias)''Türk Genelkurmay Başkanı isteseydi de Kardak’a çıkamazdı'' demiş. Görevi çıkmak olsaydı çıkardı. Unutulmasın çıkacağımız zaman çıkmamız gereken yerlere çıktık. Kardak konusunda da tutumumuz bellidir” dedi.

KAYNAK:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.