Çalmadık kapı girmedik gönül bırakmadık

Çalmadık kapı girmedik gönül bırakmadık

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Nisan 2017 13:43
Çalmadık kapı girmedik gönül bırakmadık

KAHRAMANMARAŞ MİLLETVEKİLİ İMRAN KILIÇ’IN KONUŞMASI SATIR BAŞLARI:

“Yarın Miraç Kandilimizi ilan edeceğiz. Aynı zamanda ulusal egemenlik ve çocuk bayramını kutlayacağız. İlk günden itibaren Cumhuriyet içerisinde gerçekleştirilen bir sistem ile milli egemenliğimin üzerinde türlü türlü oyunlar oynandı. 23 yıl seçim yapılmadı, ardından bir seçim yapıldı açık oy gizli tasnif ile sonra halkın iradesi ve isteği ile iktidar olan iktidarlar pek muktedir olamadılar değişik iktidarlara değişik zamanlarda darbeler yapıldı muhtıralar verildi. Çoğu zaman yokluklara kıtlıklara uğradık. Bunca çileyi çeken geçmiş dönemlerdeki yöneticilerimiz Adnan Menderes, Alparslan Türkeş, Sonradan Demirel, Turgut Özal bunların hepsi bu böyle yürümüyor başkanlık sistemine geçilse iyi olur dediler. Hepsinin tarihe şahitlik eden sözleri vardır.

Ancak öğünün şartlarında bu sistemi getirmeyi elverişli değildi. Sonra 1 Kasım seçimlerinin akabinde madem ülkemiz için insanımız için geleceğimiz için çocuklarımız için Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi olmazsa olmazımızdır. Bu işi biz yapmazsak kim yapacak, bugün yapmazsak ne zaman yapacağız diyerek harekete geçtik ve mecliste partilerle bu konuyu görüştük. 2 Parti bu işte yokuz dedi. CHP ve HPD, Ancak MHP ben varım dedi ve MHP ile görüş alışverişinden sonra beraber çalışmaya başladık. 9 gün komisyonda 13 günde genel kurulda bütün anayasa maddelerini gerekçeleriyle tartışdık ve milletimizin önüne bu değişimi getirdik. Hep beraber ülke safında yurt dışındaki milletimizin mensupları olan soydaşlarımız ile birlikte bu ülkenin köşe taşı olan Kahramanmaraş’lı hemşehrilerimiz ile birlikte bir çalışma gerçekleştirdik. 3060 üzerinde program yaptık ancak her birimizin program dışı faaliyetlerimiz de oldu.

Çalmadık kapı, Almadık gönül, Tokalaşmadık el bırakmadık. Ülke genelinde başardık, Kahramanmaraş genelinde daha da büyük bir başarı elde ettik. Meclisin açılması ile birlikte Ankara’ya gittiğimizde aldığımız sonucun Kahramanmaraş’ın itibarına ne kadar büyük katkısı olduğunu şahit olduk. Bütün Milletvekilleri hem referandumun evet sonucunu tebrik ettiler hem de Kahramanmaraş’ımızı almış olduğu başarıyı tebrik ettiler. Sizleri kutladılar sizlere selamlarını gönderdiler. Yeniden TBMM’nin açılması ile beraber Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçilmesinde uyum yasaları ve ne gerekiyorsa bu çalışmaları yapıp yeniden ülkemize ve milletimize galip olmanın çalışmasını sürdüreceğiz.” 

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.