Büyümeye devam edeceğiz

Büyümeye devam edeceğiz

Yayınlanma:
Güncelleme: 03 Ocak 2017 13:48
Büyümeye devam edeceğiz

Kahramanmaraş TURYAP Yatılı Bölge Müdürü Ali Osman Arslantürk Türkiye ekonomisi hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Arslantürk geçmişte yaşanan tıkanıkların aşıldığını ve her geçen gün iyiye giden bir Türkiye Ekonomisi olduğunu söyledi.

Arslantürk, faizlerin aşağı çekilmesi halk tarafından olumlu karşılandığı ve bu faiz indirimlerinin piyasadaki hareketliliği daha da arttıracağını vurguladı.

Tek elden yönetimin her zaman başarı sağladığını vurgulayan Arslantürk, Anayasa değişikliğinin elzem olduğu ve Başkanlık sisteminin ise ülkeyi daha iyi yerlere getireceğini söyledi.

2016 yılında Türkiye ekonomisini nasıl değerlendiriyorsunuz?

“2016 yılı Türkiye’nin çok badireler atlattığı bir zaman dilimidir. Allah’a şükürler olsun Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde bir liderlik yürüyüşünde başarılı olma yolunda hızla ilerliyoruz. Gayri Menkul Sektörü Emlak Sektörü çok zor durumlar geçirilmesi önlendi. Cumhurbaşkanımız. Ekonomiden Sorumlu Bakanımız Nihat Zeybekçi büyük çabalar gösteriyorlar. Avrasya Tüneli yapılıyor. Bu kadar kaos ortamı her tarafımız ateş çemberi. bu ateş çemberinin içerisinde dik durabilmek ve başarılı olabilmek başarılı bir ekonomik politika sonucudur.”

2017 yılından beklentileriniz nelerdir? Faizlerin aşağı çekilmesinin ne gibi yararları oldu?

 “2016’nın üzerine katarak yeni yılı geçirmek istiyoruz. 2016 yılı birçok badireleri atlattığımız Türkiye Cumhuriyetinin zor şartlar altında neleri başarabileceğini kanıtlayan bir yıl oldu. Yeni yılda yeni projeler ile büyük işlere imza atan bir Türkiye olacağına inanıyorum

Gerekli adımlar atılıyor, bankalardaki kredi oranlarına aşağı çekmeler ve ev kredileri ve benzeri faaliyetlerdeki faizleri aşağı çekerek devletimiz halkımıza büyük bir destek vermiştir. Türkiye ayakta ve büyümeye devam edecektir. Şer odaklarının gözünün olduğu bu topraklar hiçbir zaman düşmana payidar edilmeyecektir.  Hem Hükümetimize hem devletimize hem de Cumhurbaşkanımıza Milli Kalkına yolunda milletine verdiği destekten dolayı şükranlarımı sunuyorum.”

Emlak sektörü piyasada ne kadar önemli bir yere sahip               

“Emlak sektörü öncelikle inşaat sektörünün pazarlanması için büyük bir öneme sahiptir. İnsanların istediği şartlarda konut bulmasına yardımcı olmak için böyle bir sektör bulunuyor ve inşaat sektöründe çok önemli bir yere sahip. Aynı zamanda emlak sektörü kendine bağlı olan en az 200 sektörle bire bir ilişki içerisindedir. Emlak sektörünün bu piyasadaki artı ya da eksi kutuplarda seyretmesi birçok sektörü de beraberinde etkileyebiliyor.”

Başkanlık sistemi için neler söyleyeceksiniz?

“Başkanlık sistemi artık Türkiye siyasetinin mecburi şartları arasına girmiştir. Şu anda en çok ihtiyacımız olan şey istikrar, bu istikrarı sağlayabilirsek birçok alanda kendimize yeni ufuklar açabiliriz. Başkanlık sistemi de bu konuda elzem niteliğinde önem taşıyor.

Şu anda Türkiye Parlamenter sistemindeki tıkanıklıklar artık aşılamaz durumda bunun önüne geçilmesi gerekiyor. Şu anda ülkemizin içinde bulunduğu durum gereğince çabuk karar alıp uygulaması gerekiyor. Bu konuda Başkanlık sisteminin ülkeye faydalı olacağını ve milletin bunu benimseyeceği kanaatindeyim. .

Bu ülke hepimizin birlik ve beraberlik içerisinde kardeşçe yaşayıp elimizden gelen bütün çabayı gösterip hükümet ve devletimizin birey olarak omuz omuza verirsek önümüzde duracak kimse yoktur.”  

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.