Bu teşvik ile herkes araç sahibi olabilecek

Hurda istemeyen hurda teşviği ile ticari araçlarda 10 bin lira indirim kampanyası başlatan FİAT Doblo ve Fiorino’larda yüksek satış rakamları hedefliyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Ocak 2021 21:40
Bu teşvik ile herkes araç sahibi olabilecek

HABER: ABDULLAH YILDIZ

Konuyla ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Abdullah Yenikomşu ile vatandaşın araç tercihleri üzerine konuştuk.

Araç kullanmanın bir ihtiyaca dönüştüğü günümüzde vatandaşlar çok çeşitli sebeplerle farklı araç tipleri tercih ediyor. Konuyla ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan FİAT MARFİ satış müdür Abdullah Yenikomşu en önemli etkenin fiyat olduğunu belirterek şu açıklamalara bulundu:

kk-054.jpg

“Genel itibariyle benzinli araçlar şuan daha çok tercih ediliyor. Çünkü dizel araçlarla benzinliler arasında 25 bin liraya kadar varan fiyat farkları oluştu. Benzinli araçlar 45 ÖTV diliminde yer aldıkları için fiyatları daha cazip.

FİAT olarak 2018 yılının başından itibaren Pazar lideriyiz. Kahramanmaraş il genelinde en çok satan bayi konumundayız. Elbette bu konuma gelmemizde EGEA modelimizin çok faydası oldu. Hem donanım olarak üst segment hem de fiyatının uygunluğundan dolayı çok tercih edildi. Donanım olarak C segment araç kategorisindeyken fiyat olarak B Plus kategorisinde yer alıyor.”

HURDASIZ HURDA TEŞVİĞİ İLE TİCARİ ARAÇLAR ARTIK DAHA AVANTAJLI

Hurdasız hurda teşviğiyle oldukça avantajlı hale gelen ticari araçların düşük fiyat ve çok amaçlı kullanım gibi avantajları nedeniyle esnaflar tarafından tercih edildiğini ifade etti:

“Fiorino ve Doblo kendi segmentinin oluşturucusu araçlarımız. Bu araçlarımızın daha çok esnaflar tarafından tercih ediliyor. Çünkü çok amaçlı geniş bagaj hacmi ile hem gündüz işlerinde hem de akşam özel işlerinde kullanarak bir taşla iki kuş vurmuş oluyorlar. Ayrıca bu araçlarımızın otomobillere daha düşük ÖTV sebebiyle fiyatları da uygun.

Örneğin en uygun dizel otomobilimiz 99 bin liradan başlarken Doblo-Fiorino tipi dizel araçlarımızın fiyatı 75 bin 900 liradan başlıyor.

Otomobillerimizi ise orta direk dediğimiz memur kesimi daha çok tercih ediyor.”

“İNSANLARIN ÖN YARGILARINI BİR KENARA BIRAKMALARI LAZIM”

Sıfır araçlara vatandaşların önyargıyla yaklaşmaması gerektiğini ifade eden Yenikomşu, doğru araştırma yapılması gerektiğini ifade ederek şu tespitlerde bulundu:

“Dövizin son durumuyla birlikte elbette 0 araçlara olduğu gibi ikinci el piyasasına da ciddi etkileri oldu. Elbette ikinci el araçlara ulaşmak daha kolay olduğu için talep daha yüksek. Biz vatandaşımızı mümkün olduğunca sıfır araçlara yönlendiriyoruz. Çünkü 5 yıla kadar garantili araçlarımız var. Çünkü ikinci elde garanti olmadığı için çok çeşitli sıkıntılar çıkabilir. Ki biz FİAT MARFİ olarak 10-15 bin liraya kadar indirimlerimiz var. Buraya ikinci el araç satın almak için gelen müşterilerimizin sıfır araç tercih etmesi çok sık yaşanan bir durumdur. Elbette tersi durumda söz konusu, yani sıfır araç niyetiyle gelerek ikinci el alan vatandaşlarımız da var ancak bu çok seyrek yaşanan bir durumdur.

İnsanların ön yargılarını bir kenara bırakmaları lazım. ‘Sıfır araç pahalıdır’ algısı doğru değil.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.