Bu süreç birlik içerisinde atlatılacak

Sektörde 12 yıldan beri liderliğini koruyan Isımar Doğalgaz Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akpınar, ekonomi özel sayımızda sorularımızı yanıtladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Ekim 2018 13:41
Bu süreç birlik içerisinde atlatılacak

Döviz kurundaki dalgalanmalara değinen Akpınar; “esnafımızın duruşu birliği, beraberliği ve sabrıyla bu zorlu dönemin atlatılacak” dedi.

Ülke uluslararası ekonomik bir saldırıya maruz kalmış durumda zor bir dönem geçiriyoruz içinde bulunduğumuz durum sektörünüze nasıl yansıdı?

Isımar ısıtma sistemleri olarak iklimlendirme sektöründe faaliyet gösteriyoruz. Daıkın klima ve ısıtma sistemlerinin ana bayisiyiz. Tabi ki faaliyet gösterdiğimiz doğalgaz ve klima sektörü de etkilendi. Bundan iki ay öncesine dayanan dolar kurundaki artıştan kaynaklanan fiyat artışları arka arkaya geldi. Tabi bizde ne yapacağımızı bilemedik. Bir gün öncesinden aldığımız kombi ikinci gün elimizde kalmadığı zaman aynısını aynı fiyata temin edemiyoruz. Günlük zamlar uygulandı ve haftalık fiyatlar değişti. Sektör mağdur olduk fakat biz önceden temin ettiğimiz ürünlerinde elimizde bulunması sebebiyle yine müşterilerimize uygun fiyatlarla kombi ve klima sunduk. Belirsizlikten kaynaklanan iklimlendirme sektöründe de kısa süren bir duraklama olmuştu. Kurban bayramı sonrası ısıtma sektöründe bir gelişme meydana geldi. Şuanda işlerimiz iyi, doların düşmesi sebebiyle fiyatlar da %5-10 arasında düşüşler meydana geldi. Fabrikalardan bizlere özel indirimler uygulanmaya başlandı. Hem halkımız hem de bizim açımızdan sevindirici bir olay.

Ülkenin içinde bulunduğu bu dönemde en önemli mesaj ülkeye ve şehre sahip çıkmak adına birlik olması gerektiği söyleniyor bu konuda neler söylersiniz?

Dalgalanmalara ve dış güçlerin ülkeyi bitirme adına yaptıkları hamleler karşısında yöneticilerimizin zor durumda kaldıkları dönem olabiliyor. Ancak burada esnafımızın duruşu birliği, beraberliği ve sabrıyla bu zorlu dönemin atlatılacağını düşünüyorum. Fakat esnafın birlikte duruşunu desteklemeyen tefeci, karaborsacı ve stokçular mevcut. Özelliklede bankalar bu zor dönemde saldırmaya devam ediyor. Bu nokta da hükümetimiz bazı önlemler alıyor. Bunu nefes kredisi olarak örneklendirebiliriz. İçeriği ise esnaflara 200 bin ₺ kredi sağlanacaktı fakat halen bir anlaşma sağlanamadı. Hala bankalar diretmeye devam ediyor ve kolaylık sağlanmıyor yani alınan kararlarda uygulamaya konulmamış durumda. Bununda reçetesi halkımıza ve esnafımıza çıkıyor. Bu noktada mevcut hükümetin iradesinin güçlenmesi adına biz yine duruşumu ülkemizin bekası için koruyacağız. Halkımızın birliği ve bütünlüğü için elimizden ne geliyorsa yapmaya devam edeceğiz.

Ülkemizde siyasi istikrar ile ekonomik istikrar eş değer gidiyor Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın izlediği yol Türkiye ekonomisini güçlü kılıyor mu?

Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Ak Parti ile istikrarda zirveyi yaşıyor. Bu durum ise kolay değil aslında bir üçüncü dünya savaşı yaşıyoruz. Bütün dış güçlerin birlikte saldırdığı bir Türkiye’den bahsediyoruz. Biraz durgun bir dönem geçirebiliriz ama Türkiye’nin milli ve güçlü duruşunun milletle birleşiği takdirde istikrarın devam edip ekonominin düzeleceğine inanıyoruz.

Siyasetçilerin ekonomide aldığı tedbirler sizce yeteli mi?

Ak Parti 16 yıldan beri başarılı bir siyaset ve ekonomi politikası izliyor. İzlemiş olduğu başar elbette ekonomiye yansıyor ancak yeni atılımların yapılması ve yeni kararların alınması gerekiyor. Bu nokta da özellikle şuan dökülen esnafın mutlaka desteklenmesi gerekiyor ve acil çözüm yolları bulunmasını talep ediyoruz. Önümüzde ki süreçte ekonomimizin çok daha iyi olacağını düşünüyoruz. Bu devlet, bu ülke ve bu parti bizim. Biz devletimize sahip çıkmak adına yıllardan beri süre gelen Ak Parti iktidarının izlediği bu politikaları sonuna kadar destekliyor ve yarının çok daha iyi olacağını düşünüyoruz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.