Bu işte bir çelişki var

Kahramanmaraş’ta vatandaşların ve yetkililerin yönü bir anda hakkında büyük iddialar yayılan yaşlı bakımevine çevrildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Aralık 2019 17:28
Bu işte bir çelişki var

Kaldıkları bakımevinde bir yatakta 2 hastanın yattığı ve hastanın bir tanesinin kafasında kurtçukların türediği görüntüleri gündeme oturmuştu. Görüntülerin ardından Çınar Konağı Yaşlı bakımevinden bir açıklama geldi. Aynı zamanda Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü de soruşturma başlattı.

KAFASINDAKİ YARAYA RAĞMEN TEDAVİSİ TAMAMLANDI MI?

Bakımevinden yapılan açıklamada görüntülerin 6 Mart 2018 yılına ait olduğu söylendi. Bahsi geçen hastanın Aile Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca ağır engelli raporu ve kafasındaki açık yara nedeniyle hastanedeki tedavilerinin bitiminden sonra bakımını üstlenecek kimse olmamasından dolayı bakımevine getirildiği aktarıldı. Akıllardaki en büyük sorulardan bir tanesi; kafasında 10 santimetre açık yara bulunan ve kanser hastası olan 92 yaşındaki insan tedavisi tamamlandı diye hastaneden nasıl çıkarıldı?

bu-iste-bir-celiski-var1.jpg

BAKIM MERKEZİNİN AÇIKLAMASINDAKİ KUŞKU

Bakım Merkezi Tarafından yapılan açıklamanın tamamına bakıldığında, görüntüler ile ilgili herhangi bir yalanlama bulunmaması dikkat çekiyor. Bununla birlikte, bakımevinin açıklamasında görüntülerin çekildiği tarih bile bakımevi müdürü tarafından açıklanıyor. Dolayısıyla görüntüler yalanlanmıyor ve 2 yaşlı hasta aynı yatakta üst üste kalıyor. Aynı zamanda yaşlı bir kadının da yerde yattığı açık bir şekilde görüntüleniyor.

 

  • Yaşlı yataklarının yatak yaralarını önleyici özellikte olması gerekir.
  • Yaşlıların yatak, çamaşır ve vücut temizliği ile düzeninden sorumlu olmak,

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.