Bozdağ: Büyük bir karalama kampanyası var

Bozdağ: Büyük bir karalama kampanyası var

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Şubat 2017 11:11
Bozdağ: Büyük bir karalama kampanyası var

Referandum sürecine ilişkin olarak yöneltilen türlü eleştirilere yanıt veren Adalet Bakanı Bozdağ, "Büyük bir karalama kampanyası var. Bugünkünden daha güvenli ve teminatlı bir sistem geliyor.​ Meclis'in devre dışı bırakılması söz konusu değil" dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, TRT Haber'de referandum sürecine ilişkin olarak açıklamalarda bulundu.

Bakan Bozdağ'ın açıklamalarından satır başları şöyle:
" Sayın Cumhurbaşkanının bir tereddüdü yok. Oran veremem ama milletimizin ekseriyeti evet diyecektir. Sayın Bahçeli'nin son konuşması tarihi bir konuşmadır.

Sayın Kılıçdaroğlu'nun 'hayır diyenleri terörist olarak görüyorlar' açıklaması kabul edilemez bir çarpıtmadır. Hem 'evet' diyenlerin hem de 'hayır' diyenlerin saflarına baksınlar. Kılıçdaroğlu, milletin gözüne baka baka yalan söylüyor.

Vatandaşa sorulan bu: 'Hükümeti doğrudan seçmek istiyor musun? İstemiyor musun?' Yasama, yürütme, yargıyı ayırıyoruz. Büyük bir karalama kampanyası var.

Nasıl tek adamlık olacak burada!
Teklifleri milletvekilleri verecek. Nasıl tek adamlık olacak burada. Bugünkünden daha güvenli ve teminatlı bir sistem geliyor. Meclis'in devre dışı bırakılması söz konusu değil.

Referandum tarihi 16 Nisan olarak öngörülüyor.

OHAL vatandaşın hayatını olumsuz etkilemiyor. Terör örgütlerini ve destekçilerini rahatsız ediyor. Biz de buna devam edeceğiz. Vatandaşımızın özel hayatına müdahale yoktur. OHAL sürecinde referandumun sorun olmaz. AYM'ye Halk oylamasından sonra uyum yasalarının çıkarılması gerekiyor.

FETÖ'nün iade dosyasında eksiklik yok
Erdoğan-Trump görüşmesi olumlu geçmiştir. Olumlu yansımaları olacaktır. FETÖ elebaşı Gülen'in iadesi konusu, ABD-Türkiye arasında en önemli sorunların başında gelmektedir. Yeni dönemde, yeni bir bakış açısı yönünde kanaatim. Ben ABD'nin yeni Adalet Bakanı'na da başarılar diliyorum, dün resmi olarak görevine başladı. Bahane aramak istediğiniz zaman bahane bulursunuz, yoksa dosyalarda eksiklik yok. Türkiye anlaşma çerçevesinde üzerine düşeni yapmıştır ve bir eksiklik yoktur."

KAYNAK:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.