Bölgenin ilk Türkçe Arapça gazetesi ‘İşrak’

Bölgenin ilk Türkçe Arapça gazetesi ‘İşrak’

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Temmuz 2017 15:11
Bölgenin ilk Türkçe Arapça gazetesi ‘İşrak’

Anadolu Platformu ve Kahramanmaraş Rıdvan Hoca Vakfı aracılığıyla çıkarılan İşrak gazetesi yayın hayatını sürdürüyor. 50 Bin Baskıyla Gaziantep’te basılan gazete, Suriyeli Mültecilerin Türkiye gündemini yakından takip etmesi açısından büyük bir boşluğu doldurduğu gözleniyor.

Kahramanmaraş Rıdvan Hoca Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Seyfi Pınarbaşı, Arapça-Türkçe olarak çıkarılan bu gazetenin bölgede bir ilk niteliği taşıdığını belirterek Yabancı ülkelerin Türkiye’de, Kendi dilleri ile Arapça gazete basarak Suriyeli mültecileri kontrol altına alması ve onları yönetmesi büyük bir tehlike olduğunu söyledi.

Yabancı ülkelerin ajanlık faaliyetlerini bu şekilde daha rahat sürdürdüğünün altını çizen Pınarbaşı, İşrak Gazetesi ile herhangi bir kâr amacı gütmeden Suriyeli vatandaşların Türkiye gündemini yakından ve doğru bir şekilde takip etmesi için çıkarıldığını belirtti.

Pınarbaşı: “İşrak gazetesini yayımladık. Biz bu gazeteyi Anadolu Platformu olarak bastırıyoruz ve Gaziantep’te basılıyoruz. Bu Türkiye’de ilk bir çalışmadır. Bizim bu gazetede çıkarmamızdaki ilk amaç Suriyeli kardeşlerimizin Türkiye gündemini daha rahat takip etmesidir.

israk-gazetesi-1.jpg

Türkiye’deki Suriyelilerin daha önceki müfredatlarındaki bilgilerin Türkiye’yi işgalci, Osmanlı devletini işgalci devlet olarak gösteriliyordu. Biz bunları tespit edip gerekli yerlere ilettik ve hareket geçirdik.  Türkiye’de yaklaşık 200’e yakın gazete çıkıyor. Arapça, Çinçe, İngilizce ve birçok dilde gazete çıkıyor. Gaziantep’te birçok gazete çıkıyor, Orada herkes kendi hesabını yapıyor. Suriyeliler üzerinden kendi planlarını yapıyorlar ve mültecileri o şekilde yönetmeye çalışıyorlar. Burası Selamet yurdu olan topraklar, Bu insanlar bizim topraklarımızdan niye kaçıyorlar. Selamet içerisinde olması gereken bu topraklardan insanlar neden bizden kaçıyorlar.

Gaziantep’te ve birçok Mülteci Kamplarında Suriyelilere yönelik çıkarılan gazetelerle her ülke kendi ajanlık propagandalarını yapıyor ve ajanlık faaliyetlerini devam ettiriyor. Bizde Suriyeli kardeşlerimizin bu propagandalara ve ajanlık faaliyetlerine alet olmaması için Türkiye gündemini yakından takip edebilecekleri bir gazeteyi bastırdık. 50 bin baskıyla bastırdığımız İşrak gazetesini Suriyelilere ücretsiz şekilde dağıtıyoruz. Türkiye’nin her yerine dağıtımı yapılıyor. Bu çalışmanın ilk olması ve büyük önem arz etmesi ve bizim imzamızı taşıması bizim için ayrı bir gurur kaynağıdır. Anadolu Platformu ve Rıdvan Hoca Vakfı’nın ortaklaşa yaptığı bu ilk gazete Türkiye’mizin istikrarı ve Suriyeliler ile birlikte kardeşliğimizin pekişmesi için önemli bir faaliyet olarak görüyoruz.”

israk-gazetesi-2.jpg

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.