Bilişim Dolandırıcıları Kahramanmaraş'ta Çökertildi!

Kahramanmaraş'ta düzenlenen operasyonda 12 şüpheli tutuklandı; nitelikli dolandırıcılık ve bilişim suçlarına yönelik soruşturma devam ediyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Mart 2024 14:56
Bilişim Dolandırıcıları Kahramanmaraş'ta Çökertildi!

Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı öncülüğünde, İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen operasyonda, "suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "bilişim sistemleri vasıtasıyla nitelikli dolandırıcılık", "şantaj", "kişisel verilerin hukuka aykırı olarak ele geçirilmesi" ve "suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerinin aklanması" suçlamalarıyla gözaltına alınan 16 şüpheliden 12'si tutuklandı.

EŞ ZAMANLI OPERASYONLA 16 ŞÜPHELİ YAKALANDI

Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, Kahramanmaraş, İstanbul, Mersin, Osmaniye, Kayseri ve Hatay'da bulunan 21 adrese düzenledikleri eş zamanlı operasyonla 16 şüpheliyi yakaladı. Ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, çok sayıda cep telefonu, sim kart, banka kartı, hard disk ve tablet gibi suçta kullanıldığı düşünülen materyaller ele geçirildi.

Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edildiği ve mahkeme tarafından 12'sinin tutuklandığı, diğerlerinin ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı bildirildi.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.