Bayraktar: Doğukent Mahallesi yatırımların beşiği, gelişmişliğin somut halidir

Bayraktar: Doğukent Mahallesi yatırımların beşiği, gelişmişliğin somut halidir

Yayınlanma:
Güncelleme: 07 Ağustos 2017 10:17
Bayraktar: Doğukent Mahallesi yatırımların beşiği, gelişmişliğin somut halidir

Kahramanmaraş Doğukent Mahallesi Muhtarı Ahmet Bayraktar, Doğukentte Mahallesinin tarihte eşi benzeri görülmemiş yatırımlara imza atıldığını kaydederek, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay’ın öncülüğünde Doğukent Mahallesinin olağanüstü bir gelişme kaydettiğini söyledi.

 

Yatırımları tek tek yerinde gözlemleyen Diriliş Haber Gazetesi ve Mahalle Muhtarı Ahmet Bayraktar, Gazetemize yatırımlar ile ilgili geniş bilgi verdi.

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay’ın yatırımlarında çok başarılı olduğunu ve halk tarafından bu yatırımların benimsendiğini belirten Bayraktar, Mahalle Muhtarı olarak birçok projede Belediye’ye yardımcı olunduğunu söyledi.

Birçok aileye Ramazan Ayı’nda ve belli aylarda maddi yardımlar sağlandığını ifade eden Bayraktar, Bu yardımların birçoğunu kendi çabaları ile yaptığını ifade etti.

Bayraktar: “Diriliş Haber Gazetesinin bu çalışmasından ötürü öncelikle size teşekkür ediyorum. Biz muhtarlar olarak anlatmamız gereken çok şeyler var sizde buna öncülük ettiğiniz için ayrıca teşekkür ediyorum. Dulkadiroğlu Belediye Başkanım Necati Okay’ın öncülüğünde gelişen Doğukent Mahallemizde yatırımların her geçen gün artıyor. Hizmet bitmez, Temel olaraktan hiçbir mahallede inşaatların bitmediği bir mahallede asfalt yapılmaz. Ama biz burada Necati Başkanımın önclüğünde inşaat olmayan bir cadde vardı sağa sola toz gitmesin diye asfalt yapıldı.

Ana envanterlerde hiçbir sıkıntı yok, üstteki hizmetler sürekli yenileniyor. Büyükşehir Belediye Başkanımız 700 konut yapacaklar ayrıca onu da teşekkür ediyorum. Güneşevler konutları Doğukent’i çok geliştirdi. Dulkadiroğlu’nun Binevler’i Doğukenttir.

dogukent-mahallesi4.jpg

Referandum seçimlerinde Siyasetçilerimiz Doğukent’e gelmedi. Size güveniyoruz dediler, Necati Okay Başkanım Doğukent’e karşı aşırı bir sevgisi var. Bu sevgi samimiyetten doğar. Dulkadiroğlu Belediyesi kendisine ait olmayan yerlerde büyük çalışmalara imza attı. Bugün Kapalı Pazar yeri yapılıyor birinci sınıf bir yer, 12 milyon civarında bir yatırımla Yarı Olimpik Yüzme havuzu ve içerisinde çeşitli yaşamsal alanların bulunduğu yatırımlar yapılıyor. Yeni yapılacak olan Bin 400 konut Doğukent halkının da Necati başkanı sevdiğini gösterir.

Ben Necati Okay’ın yardımcısıyım. Burada arsa yok, burada yeni yatırımlar yapacak arsa olmadığı için zorlanıyor. Dar bir alana sıkıştırılmış modern bir sitenin adıdır Doğukent. Bizim burada yeşil alan çok fazla yüz dönüme yakın park alanı var. Belediye Başkanımız hizmet etmeyi seviyor, reklamdan da kaçınıyor.

Mahallelerin eski adıyla köylerin çok büyük bir kısmının sorunları bitmek üzere. Ama mahallelerimiz çok maliyetli olduğu için belediyemiz oralarda zorlanıyor. İsrafdan kaçındığı ve maliyetten kaçmadığı için Belediye Başkanımız Necati Okay Bey çok büyük tebrikleri hakediyor.

Bu yatırımlar şehrin ve Doğukent’in vizyonunu da değiştirir. Müteahhitler Çağlayancerit yolu üzerinden on dönüm, yirmi dönüm yerler alıyor. Bunun sebebi yatırımlardır yani yarın bir gün gelecek olan yatırımlardır.

Şehrin 50 seneye kadar Bulanık Mahallesine kadar gideceğini düşünüyorum. Mahallemize yatırım konusunda destek olan herkese ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum. Diriliş Haber Gazetesine de başlatmış olduğu bu çalışmadan ötürü teşekkür ediyorum. Muhtarlar Vicdanın sesidir.”

dogukent-mahallesi1.jpg

KAPALI PAZAR YERİ

“Burası Doğukent Mahallesinde 3 dönüm alanı sahip modern Pazar yeri. Burada köşe yere yufka ekmek yapılması için bina yapılacak. Umuma açık yer olacak gaz masrafı belediye ye ait olacak diğer masraflar kişiye ait olacak. Muhtarlar tarafından günler belirlenecek ona göre hareket edilecek. Burada yoğurt, süt, yağ gibi köyden gelen doğal lezzetlerin satılacağı bir Pazar yeri olacak. Modern bir Pazar yeri olacak.”

dogukent-mahallesi2.jpg

KURAK TOPRAKLAR CENNETE DÖNÜŞECEK.

“Burası Mustafa Poyraz döneminde gençlik spor il müdürlüğüne verilmişti. Sonra Dulkadiroğlu Belediye Başkanım Necati Okay, Burayı Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünden sözleşmeyle aldı 12 trilyonluk bir masrafla, Yarı Olimpik Yüzme Havuzu, Fitness Salonu, Büyük Salon, Cafe, Açık Teras, Düğün Salonu gibi mükemmel bir yatırıma imza atılacak. Necati Başkanımız bize hizmette mahcup ediyor.”

dogukent-mahallesi3.jpg

KIZ İMAM HATİP ORTAOKULU PROJESİ

“Bu arsamız 8647 metrekare burası Buranın tapusu Milli Eğitim Müdürlüğüne verildi. Burası Kız İmam Hatip Ortaokulu yapılacak. 60 kişilik yatılı kız yurdu yapılıyor. Yer dar olduğu için 60 yataklı yapılıyor. Gariban öğrencilerimiz geldiğinde orada yer bulacak. 4 yıl önce İmam Hatip’e kayıt yaptıran öğrenciler barınma sorunundan dolayı yarısı kayıtları sildirirdi. Zenginler ve hayırseverler inşallah bu yardımların devamını getirir.”

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.