Baykal'dan ilk yorum

CHP eski genel başkanı CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Kaset Komploları ile ilgili ilk kez konuştu...

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Ağustos 2016 18:18
Baykal'dan ilk yorum

Alınan son dakika haberine göre, CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal ve bazı eski MHP'li  milletvekillerine ait olduğu ileri sürülen görüntülerle ilgili yürütülen  soruşturma kapsamında, 89 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Gözaltı  kararı verilen zanlılardan 36'sı gözaltına alınırken, 53 şüphelinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor. 

Savcılık: Olay aydınlatıldı, sorumlu FETÖ. Komployu kuranlar Erdoğan'ı dinleyenler kişilerle aynı isimler. Hepsi çok sayıda üst düzey FETÖ'cü polis kumpasın içinde yer aldı. Aynı isimler MHP'li vekillere de kumpas kurdular. İşte son dakika gelen haberin ayrıntıları.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, CHP Antalya  Milletvekili Deniz Baykal ve bazı eski MHP'li milletvekillerine ait olduğu ileri  sürülen görüntülerle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, 89 şüpheli hakkında  gözaltı kararı verildi.

Dosyanın şüphelisi 31 kişinin halen başka suçlardan tutuklu oldukları  öğrenilirken, 50 şüphelinin de gözaltına alınmaksızın ifadelerinin alınması için  Ankara Emniyet Müdürlüğüne talimat yollandı.Alınan bilgiye göre, Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçları Soruşturma  Bürosunda görevli cumhuriyet savcısı, soruşturma kapsamında şüpheli bulunan 170  kişiden 89'u hakkında gözaltı kararı verdi.

Hakkında gözaltı kararı verilen 89 kişiden 36'sının gözaltına  alındığı, 53 şüphelinin yakalanması çalışmalarına da devam edildiği bildirildi.  Siyasilere komplo operasyonunda gözaltına alınanlar arasında 34 polis bulunuyor.  

Gözaltına alınan kişiler arasında Deniz Baykal'ın evine gizlice girilmesini sağlayan çilingir ve kamerayı yerleştiren kişiler de var.

SAVCILIK: BAYKAL KASETİNİN SORUMLUSU FETÖ

Sabah'ın haberine göre savcılık şu açıklama yapıldı: Olay aydınlatıldı, sorumlu FETÖ. Komployu kuranlar Erdoğan'ı dinleyenler kişilerle aynı isimler. Hepsi çok sayıda üst düzey FETÖ'cü polis kumpasın içinde yer aldı. Aynı isimler MHP'li vekillere de kumpas kurdular.

BAYKAL'A KOMPLOYU KURANLAR ERDOĞAN'I DİNLEYENLER ÇIKTI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, bu soruşturmaya ilişkin detayları netleştirdi. A Haber muhabiri Rüya Akkuş'un aktardığı bilgiye göre, Deniz Baykal'a düzenlenen kaset kumpasında Baykal'ın kaldığı eve kameraların, televizyonların içine de özel görüntüleyici cihazların yerleştirildiği belirlendi.

Sadece kaset skandalının yaşandığı evde değil Baykal'ın evindeki konuşmalarında saniye saniye böcekler aracılığıyla kaydedildiği anlaşıldı.

Bu üst düzey isimlerin aynı zamanda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlık döneminde Keçiören'deki konutu ve Başbakanlık Resmi Konutu'ndaki dinlemelerle de ilişkili olduğu öğrenildi.

DENİZ BAYKAL'DAN İLK YORUM

Deniz Baykal ve MHP'li vekillere kaset kumpasıyla ilgili soruşturmada 120 kişi için gözaltı kararı çıkarıldı. Soruşturma kapsamında FETÖ'cü polislerin suçlu bulunduğu ortaya çıkarken, Deniz Baykal gelişmelere dair açıklamalarda bulundu. Karar'a konuşan Deniz Baykal, gözaltılarla ilgili bilgisinin olmadığını ifade ederek, ''Benim dışımda gelişen bir süreç. Sizler gibi ben de izliyorum. Bekliyoruz'' dedi.

SORUŞTURMA

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Deniz Baykal'a ait olduğu ileri  sürülen görüntülerle ilgili soruşturma başlatmıştı.

Bu soruşturma ve 2011'de bazı isimlerin MHP'den istifasına yol açan  görüntülerle ilgili soruşturma dosyaları geçen aylarda, "Özel hayatın gizliliğine  yönelik eylemlerin Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY)  tarafından gerçekleştirildiğine ilişkin şüpheler" üzerine birleştirilmişti.

Savcılığın birleştirme kararında, şu ifadeler yer almıştı:

"Müştekilere ait olduğu iddia edilen ve internet ortamında yayınlanan  video görüntülerini çeken, internet ortamında yayınlanan olay faillerinin  eylemlerinin icrasındaki benzerlikler gözetildiğinde aynı örgütsel yapı  tarafından gerçekleştirildiğine ilişkin beyanlar, deliller elde edildiği ve bu  yönüyle her iki soruşturma evrakı arasında fiili ve hukuki irtibat bulunduğu  anlaşıldığından, her iki soruşturma evrakının birleştirilmesine karar  verilmiştir."

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.