Batı Rusya'ya yeni yaptırımlar uygulayacak

Batı Rusya'ya yeni yaptırımlar uygulayacak

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Kasım 2016 09:49
Batı Rusya'ya yeni yaptırımlar uygulayacak

Avrupalı liderlerle görüşecek olan ABD Başkanı Obama, Ukrayna'da yaşanan kriz nedeniyle Rusya'ya uygulanan yaptırımları uzatmayı planlıyor. AB liderler ise Obama ile üzerinde uzlaştıkları yaptırımların Trump tarafından kaldırılmasından endişe duyuyor.

 

Avrupalı liderler ve ABD Başkanı Barack Obama Ukrayna'nın doğusundaki kriz sebebiyle Rusya'ya uygulanan yaptırımların uzatılması ve Suriye'deki operasyonları sebebiyle yeni yaptırımların uygulanmasını görüşecekler. 

Berlin'de düzenlenecek görüşmeye İngiltere, Fransa, İtalya ve İspanya liderleri katılacak. 

Reuters haber ajansının kaynakları, Ocak 2017'de sona erecek yaptırımların daha önce uzatılmasının planlandığını, fakat Trump'ın göreve gelmesinin ardından bu kararın tekrar gözden geçirilmesinden korkulduğunu belirttiler. Bu sebepten dolayı Avrupalı liderler Trump ile seçimlerden sonra Beyaz Saray'da görüşen Obama'nın olaya açıklık getirmesini umuyorlar. Reuters'ın kaynağı, "Gerçekten kritik bir noktadayız. AB'nin yaptırımları uzatmasının ardından ABD'nin yeni başkanının gelip de onları kaldırmasına izin veremeyiz" dedi. 

Trump ile görüşmesinin ardından konuşan Obama, Trump'ın NATO başta olmak üzere ABD'nin kilit bağlarını korumak istediğini belirtti

KAYNAK:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.