Başkanlık sistemini öneriyoruz

Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı Nevzat Pakdil, “Ak Parti Başkanlık Sistemini öneriyor” diyerek Başkanlık sistemini önemine vurgu yaptı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Mart 2016 10:23
Başkanlık sistemini öneriyoruz

Pakdil yaptığı konuşmada “Siyasi hukuk işler başkanlığı olarak Sayın Mehmet Ali Şahin beyin başkanlığında yaptığı birimde bir çalışmamız oldu. Yeni anayasa ve başkanlık sistemi konusunda birimin yaptığı çalışmalar var. Önümüzdeki dönemler içerinde bölge bölge hem başkanlık sistemiyle ilgili hem yeni anayasa ile ilgili sunumlar olacak. Buradaki mesele şu Ak Parti başkanlık sitemini öneriyor. Diğer partiler de parlamenter sitemini öneriyor. Bunula ilgili diğer partilerle oturup konuşmaktan çekinmemeliyiz. Nihayetinde gidilecek olan milletin kendisi, millet ne tür karar verirse o karara hepimizin inanması ve kabul etmesi gerekiyor. Yumruk yapılan bir elle tokalaşma imkanı yoktur.” dedi

“Türkiye’de sadece belirli bölgelere hitap ederek iktidar olmazsınız.” Diyen Pakdil, “Türkiye coğrafyasında bütün insanlara hitap edebilen tek parti Ak Partidir. Ak parti bu memleketin geleceğidir ifadesini bu yüzden söylüyoruz. 2002 den bugüne kadar çokça seçimlere girdik ve milletimiz değerlendirdi. Sonuç gösteriyor ki yaptığımız hizmetlerin millet indinde bir karşılığı vardır. Diğer partilerle rekabet yapmak iyidir. Ama birbirimiz karalamandan kötülemeden yaparsak bu ülkeye faydalı olur. İstiklal marşının başında korkma ibaresi vardır. Dolayısıyla bizim korkmamızı gerektirecek bir şey yok. Hizmet etmiş insanların hiç birini unutmadan zaman zaman ziyaret ederek geçmişlerinden de faydalanarak bu davayı böylece yürütmeye devam edeceğiz. Çıtayı her zaman yükseltmeliyiz. Ülkemizde olan olumsuz şeylerin hedefi Türkiye’nin yeniden ayağa kalkmasını önlemektir. Kıyametimizin gelmesini istemiyorsak beraber olacağız.” Diye konuştu.

  Tüm AK partilerin görevlerini yerine getirmeleri konusunda hassas davranmaları gerektiğini belirten Pakdil, “Bu memleket için bu dava için ben ne yapabilirim şuuruyla hareket etmek lazımdır. Görevin büyüğü küçüğü olmaz. Bize verilen görevi eksiksiz yapmalıyız. Bizler bir vücudun organları gibiyiz. Milletin takdiri neyse biz onu kabul ediyoruz.” Dedi.

 

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.