Başkan Güngör'ün Mutluluk Veren Açıklaması: 17 Bin Aile Ev Sahibi Oldu!

Depremden etkilenen Kahramanmaraş'ta yaralar sarılıyor. 7 bin 858 konut ve 445 köy evinin kurası çekildi. ️ Yeni Kahramanmaraş hızla inşa ediliyor!

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Mart 2024 18:01
Başkan Güngör'ün Mutluluk Veren Açıklaması: 17 Bin Aile Ev Sahibi Oldu!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'yı makamında ağırladı.

Ziyarette, 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin ardından tamamlanan 7 bin 858 konut ve 445 köy evinin kurası çekildi. Böylece Kahramanmaraş'ta anahtarları teslim edilen toplam konut sayısı 17 bini aştı.

YENİ KAHRAMANMARAŞ HIZLA İNŞA EDİLİYOR

Başkan Güngör, "Asrın felaketinin" yıl dönümünde 9 bin 289 konutun anahtar teslimini gerçekleştirdiklerini hatırlatarak, "Bugün de 7 bin 858 konut ve 445 köy evinin kurasını çekerek hak sahiplerine müjdeler verdik. Yapımına başlanan konutların inşası da hızla sürüyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız tarafından şehir merkezimizde başlatılan Kentsel Tasarım Projesi de hızla ilerliyor. Proje kapsamında şehir merkezimize 10 bin konut ve iş yeri kazandırılacak. Yapımına başlanan konut ve iş yerleri inşallah 1 yıl içerisinde tamamlanacak" dedi.

BAŞKAN GÜNGÖR'DEN TEŞEKKÜR

Başkan Güngör, Yeni Kahramanmaraş'ın imarı ve inşası noktasında yoğun gayret gösteren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bakanlar, milletvekilleri ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.