Başbakan Binali Yıldırım'dan Kılıçdaroğlu'na önemli mesajlar

Başbakan Binali Yıldırım'dan Kılıçdaroğlu'na önemli mesajlar

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Nisan 2017 14:24
Başbakan Binali Yıldırım'dan Kılıçdaroğlu'na önemli mesajlar

AK Parti 116. Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuşan Başbakan Binali Yıldırım, “Bir halkoylaması yaptık. Elhamdülillah huzur ve güven içinde başarılı bir şekilde sonuçlandırdık. Milletin kararı net sonuç EVET” dedi. Başbakan konuşmasında CHP lideri Kılıçdaroğlu'na ve parti yönetimine önemli mesajlar verdi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti 116. Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, halk oylamasına ilişkin referandumla ilgili olarak, "Doğu ve Güneydoğu Anadolu'dan gelen 'evet' oylarındaki anlamlı artış, bölgenin terör örgütlerinin çağrılarına prim vermediğini açıkça ortaya koymuştur. Vatandaşlarımız birliği, beraberliği, kardeşliği, birlikte Türkiye olmayı tercih etmişlerdir. Bu sağduyulu yaklaşımdan ve şuurdan dolayı ayrıca teşekkür ediyorum." dedi.

Yıldırım, "Çeşitli iletişim mecraları kullanılarak insanları sokağa davet etmek, sonuçları tanımamak asla ve asla kabul edilemez. Milletin iradesine saygı duyduğunu ifade etmek yerine, sandıktan çıkan sonuca gölge düşürme çabası boştur, anlamsızdır, faydasızdır. Bu en başta oy veren vatandaşlarımıza yapılmış çok büyük ayıptır ve haksızlıktır." ifadelerini kullandı.

"MİLLETE FATURA ÇIKARACAĞINA BAŞARISIZLIĞI KENDİNDE ARA"

Başbakan Yıldırım, "Milletin kabul ettiğini sen kabul etmezsen ne yazar. Millete fatura çıkaracağına başarısızlığı kendinde ara." dedi.

Başbakan Binali Yıldırım'ın Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısında yaptığı konuşmadan öne çıkan başlıklar şöyle:

Medeni davranışın en önemli özelliği sevinci ve üzüntüyü hukukun içinde en güzel şekilde paylaşmaktır. Bizim sevincimiz bir başkasının üzüntüsü olmamalıdır. Biz bu halkoylamasının neticesini bütün vatandaşlarımızın geleceği için önemli bir sonuç olarak görüyoruz. Sonucu vakarla karşılamak mecburiyetindeyiz. 16 Nisan Pazar günü 49 milyon 799 bin 163 kişi sandığa gitti. Katılım oranı yüzde 85.3 olarak gerçekleşti. Bu rekor katılım için milletime bir kez daha teşekkür ediyorum.

Bir kez daha altını çiziyorum. EVET diyenlerde HAYIR diyenlerde başımızın tacıdır. Milletin sözünün üzerine söz söylemek beyhudedir. 25 milyon 157 bin 25 vatandaşımız Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini içeren anayasa değişikliğine EVET demiştir.

Doğu ve Güneydoğu'dan gelen EVET oylarındaki artış anlamlıdır. Vatandaşlarımız birliği, beraberliği, birlikte Türkiye olmayı tercih etmiştir. Bu şuurdan dolayı ayrıca teşekkür ediyorum.

Hayır'dan hayır sonuç çıkarmak isteyen muhalefet malesef oylama sonucunda da aynı tutumu sürdürmektedir. Bu seçime gölge düşürmemek gerekir. Bugün bazı partiler, ana muhalefet partisi, HDP gibi... ve bazı vatandaşlar YSK'ya itirazlarda bulunmuştur. YSK'da bu itirazları bugün değerlendireceğini dile getirmiştir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.