Bakan Abdulkadir Uraloğlu: Kahramanmaraş'a 39 Milyar Lira Yatırım!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kahramanmaraş'ta düzenlenen Koordinasyon Toplantısı öncesinde açıklamalar yaptı. İşte detaylar.

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Ağustos 2023 12:06
Bakan Abdulkadir Uraloğlu: Kahramanmaraş'a 39 Milyar Lira Yatırım!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kahramanmaraş'ta düzenlenen Koordinasyon Toplantısı öncesinde yaptığı açıklamalarda şunları dile getirdi:

"Ülkenin ve hatta insanlığın tarihindeki en yıkıcı afetlerinden birini yaşadık. Birçok zorluğu aşmak zorunda kaldık."

"Ülke genelinde büyük çaplı projeleri başarılı bir şekilde hayata geçirdik. 11 farklı ilde önemli ilerlemeler kaydettik. Depremin ardından deprem bölgelerinde yaşayan vatandaşlarımız, devletin ve hükümetin yanlarında olduğunu sandık sonuçlarıyla bir kez daha gösterdi. Milletimizin güvenine layık olmak için çalışmaya devam ediyoruz."

"İnsan iradesinin sınırlarını zorlayan birçok zorlukla karşılaştık. Devlet ve millet olarak bir araya gelerek AFAD koordinasyonuyla büyük çabalar sarf ettik. Depremin ardından 2,5 milyon afetzedemizi önce çadırlarda, ardından konteynerlerde, barınma merkezlerinde misafir ettik."

"Deprem gecesi kar fırtınası bekleniyordu ve bizler de bu olasılığı göz önünde bulundurarak gerekli önlemleri almaya başlamıştık. Ancak, bu denli büyük bir felaketi tahmin edememiştik. Aynı gün, öğle saatlerinde 7,6 büyüklüğünde bir deprem yaşandı ve hep birlikte depremin sarsıntısını ve korkusunu yaşadık."

"69 bin kilometrelik karayolu ağımızın 9 bin kilometresi deprem bölgesindeydi ve 184 kilometresi hasar aldı. Ekiplerimiz bu yollara müdahale etti. Öncelikle ulaşımı sağladık, sonrasında da enkaz kaldırma çalışmalarını başlattık."

"Depremde 79 kilometrelik Kahramanmaraş'ta yol etkilendi. Kahramanmaraş'ın ulaşım ve iletişim altyapısını daha da iyi hale getirmek amacıyla büyük bir yatırım gerçekleştirdik. Toplamda 39 milyar lira yatırım yaptık."

"Geçmişten geleceğe güçlü bir Kahramanmaraş inşa edeceğiz."

"Bir köy ziyaretinde yardım çalışmaları yaparken çocuklara çikolata dağıtıyorduk. Bir çocuk aldıktan sonra ikincisini almasını istediğimizde onu almayan diğer çocuklara verin demişti. Devlet ve millet olarak tüm zorlukları birlikte aşabiliriz."

Uraloğlu'nun açıklamaları, ülkenin son yaşadığı büyük afetin ardından gösterilen çabalara ve dayanışmaya dikkat çekti. Ayrıca, altyapı çalışmaları ve geleceğe yönelik projelerin önemi vurgulandı.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.