Asım’ın neslini yetiştirmek için çalışıyoruz

Kahramanmaraş 12 Şubat İlçe Müftülüğüne bağlı Müftü Muhammet Gevher Kuran Kursu, Hafızlık eğitimi alanında yaptığı çalışmalar ile adından sıkça söz ettiriyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Aralık 2017 09:51
Asım’ın neslini yetiştirmek için çalışıyoruz

Muhammet Gevher Kuran Kursu Müdürü Selahittin Akkurt, Hafızlık eğitimi ile Devlete ve Millete hayırlı bireyler yetiştirmenin gayretinde olduklarını altını çizerek, Hedeflerinin ‘Asım’ın Nesli diye bahsedilen o nesli yetiştirmek’ olduğunu söyledi.

170 öğrencinin eğitim aldığı Kursta, Eğitim öğretim hayatı ile birlikte yürütülen hafızlık modeli ile öğrencilerin hem sosyal hayattan kopmaması sağlanıyor bunun yanında ise hafızlık eğitimini düzenli olarak alması sağlanıyor.

asim’in-neslini-yetistirmek-icin-calisiyoruz1.jpg

Selahittin Akkurt açıklamalarını şu şekilde devam etti: “Şu anda 170’e yakın öğrencimiz var. Burada 200 personelimiz mevcut. Binanın bu devasa hizmet alanı içerisinde hedefimiz ‘Asımın Nesli’ denilen nesli yetiştirmek için çalışıyoruz. Hafızlık bizim birinci önceliğimiz bunun yanında çocuklarımızı hafızlığını yaptıralım ancak diğer görevlerini de unutmasın diye çalışıyoruz. Çocuklarımız Ortaokul ve Lise çağındaki talebelerimizde eğitim konusunda sıkıntılar yaşıyorduk ancak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Müftülüğümüz ortaklaşa çalışmalar yaparak hafızlık eğitimini modern eğitimle birleştirerek yeniliklere imza atıldı.

Hafızlık eğitiminde yeni bir modeli hayata geçiriyoruz. 2016-2017 yılı içerisinde yeni bir eğitim modeli diğer adıyla yeni bir hafızlık modelini hayata geçirdik ve başarılı olduk. Eğitim ve öğretim alanında daha yenilikçi düşünmek zorundayız. 1-20 Mayıs arasında ön kayıtları alıyoruz ve müracaatlarda fazla olduğu için resmi bir sınav yapılarak kursumuza öğrenci alınıyor. Okulla birlikte beş ve altıncı sınıf öğrencilerini kabul ediyoruz. Yaşanılan bazı sıkıntılardan dolayı yaş kademelerini düşürmek zorunda kaldık.”

asim’in-neslini-yetistirmek-icin-calisiyoruz2.jpg

KAHRAMANMARAŞ HAFIZLIĞIN DEĞERİNİ İYİ BİLİYOR.

Kahramanmaraş’ın hafızlık alanında yoğun taleplerinin olduğu ve öğrenci alım dönemlerinde yoğun başvurular alındığının altını çizen Akkurt, Bu tablonun kendilerini gururlandırdığını belirtti.

Önceki senelerde Türkiye birincisi, ikincisi ve üçüncüsü olarak önemli dereceler elde eden hafızlar yetiştirdiklerini vurgulayan Akkurt, İşini severek yaptığının belirterek, Devlete ve Millete sağlam bireyler yetiştirmenin gururunu ve onurunu yaşadığını söyledi.

Akkurt: “Daha önceki dönemlerde yaptığımız çalışmalarda Türkiye dereceleri hafızlar yetiştirdik. 2012, 2013 yılında Türkiye derecelerini çıkarttık. Kahramanmaraş’taki diğer kurslarımızda da birincilik ve ikincilik elde ettik. Hafızlığın bilinci Kahramanmaraş’ta en ön planda olduğunu söyleyebiliriz. Yapılan müracaatlar bunu gösteriyor. Bu eğitimi şahsım adına severek yapıyorum ve idareciliği de severek yapıyoruz. Çünkü yaptığınız işin sonunda vatanına milletine ülkesine sadık bireyler ve nesiller yetiştiriyoruz.

asim’in-neslini-yetistirmek-icin-calisiyoruz3.jpg

Hafızlık eğitimi için kursumuza başvuran öğrencileri 5-6 yaşlarında seçildikten sonra, Öğrenciler burada okul durumlarına göre yatılı kalacak şekilde, Gündüz ve Akşam eğitimini alıyorlar. Bu okulla kurumumuz arasındaki istişareler ile ayarlanabiliyor. Öğrenci sabah okula gidiyorsa hafızlık programı onun için akşam, Eğer akşam okula gidiyorsa hafızlık programı gündüz başlıyor.”

HAFIZLIK KADEMELER HALİNDE İLERLİYOR

Hafızlık eğitiminin kademeler halinde ilerlediğini belirten Selahittin Akkurt, Yeni başlayan hafız adayı öğrencilerin ilk 4 ay tanıma ve tanışma sürecine girdiğini ve bu süreçten sonra hafızlığa başladığını belirtti.

Yemekhanelerde öğrencilere 3 öğün taze yemek verildiğini belirten Akkurt, Öğrencilerin en önemli ihtiyacı olan Yemek ihtiyaçlarını günlük taze olarak giderdiklerini ve Yemekhanelerin sürekli temizlik konusunda denetlendiğini belirtti.

Akkurt: “Hafız adayı öğrenci yeni başladığında temel eğitimi almak üzere programlanır. Temel eğitimi biraz açacak olursak hafızlık eğitimine hazırlık süreci denilebilir. İlk 4 ay çocuğa hafızlığın temel bilgileri ve sevdirilmesi, mahreçler ve kuranı tanıması bu sürece tanıma ve tanıtma süreci diyoruz. Çocuklar buradaki tanıma sürecini atlattıktan sonra, Hafızlık Takip Komisyonlarımız var bende bu komisyonun başkanlığını yürütüyorum. Bu komisyonlarda takip edilerek çocuğun hafızlık süreci titizlikle inceleniyor.

asim’in-neslini-yetistirmek-icin-calisiyoruz4.jpg

Sınıf öğretmenlerimizin görüşü ile birlikte çocuklarımız hafızlık eğitimine başlıyor ve 2 sene içerisinde hafızlık eğitimini tamamlıyor.

Hafızlık eğitimini tamamlayan öğrencilerin (8.sınıfı bitiren öğrenciler için) kurumumuzda tekrar aşamasına geçerek mevcut hafızlık bilgisini kaybetmemesi için takipte bulunacağız.

Hafızlık imam hatip liseleri olan pilot liselerdeki hafızlık eğitimini tamamlayan öğrencilerin kodlarla okullara yerleşerek orada eğitimlerine kaldıkların yerden devam etmeleri sağlanıyor. Öğrenciler burada üç öğün ve her öğün taze olmak üzere hazırlanan yemeklerini yiyorlar. Ancak buradaki farkımız öğrenciye yemek konusunda sınırlandırmalar getirmiyoruz. Kim ne kadar yemek istiyorsa o kadar yemek yiyor ve karnını doyuruyor. Aşçılarımızın titizlikle ve özenle hazırladıkları yemekler düzenli olarak kontrol ediliyor ve öğrencilere sunuluyor.”

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.