Annenizden yumurta isteseniz size tavuk çiftliği kurar mı?

Bir gün bunu deneyin! Annenize yumurta istediğinizi, ama bakkaldan alınan yumurtaların ihtiyacınızı karşılamadığını söyleyin. Anneniz bu durumda sizin için tavuk çiftliği kurar mı?

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Aralık 2015 18:24
Annenizden yumurta isteseniz size tavuk çiftliği kurar mı?

Kahramanmaraşlı 5 çocuk annesi, çocuklarının ihtiyacını karşılamak için başladığı yumurta üretimi sayesinde iş kadını oldu. Günde çocukları için 8 yumurtaya ihtiyacı olan anne, kurduğu çiftlikte şimdi günde 8 bin adet yumurta üretimi yapıyor.

Çocukları yumurtayı çok sevdiği için ilk olarak kendi evinde 50 adet tavukla üretime başladığını söyleyen ilkokul mezunu Selver Korkmaz (34), “Çocuklarım için tavuk çiftliği kurdum. Günde 8 tane yumurtaya ihtiyacım vardı. Şimdi günde 8 bin adet yumurta üretimi yapıyorum. Şimdi bırakın çocuklarım için tüm Kahramanmaraş için üretim yapıyorum” dedi.
2 yıl önce kendi evinde başladığı yumurta üretimini şimdilerde Onikişubat ilçesine bağlı Gayberli Mahallesinde yer alan 30 dönümlük alanda yapan Selver Korkmaz, 10 bin tavuk kapasiteli çiftliğini 20 bine çıkarmanın planlarını yapıyor.


20151225aw613836_03.jpg

“TAVUKLARIM İÇİN ORGANİK YEM KULLANIYORUM”
Yaz mevsiminde tavukları için yonca ekimi yapan Selver Korkmaz, kış mevsiminde özel baharat karışımlarıyla tavuklarını besleyerek diğerlerinden farklı yumurta lezzetine ulaştığını söyledi.
Çocuklarının yumurta sevgisi sayesinde iş kadını olan Selver Korkmaz, şimdi Kahramanmaraş başta olmak üzere birçok ile yumurta ihracatı yapıyor.

4-038.jpg

Yumurta üretimi sayesinde ev ekonomisine büyük katkı sağladığını ve yarım kalan eğitime devam etme şansı elde ettiğini söyleyen Selver Korkmaz, “Çok mutluyum. Küçük bir işle başlayıp 10 bin tavuğun sahibi olmak çok güzel bir duygu. Çocukları olan bu işi yapmak isteyen herkese tavsiye ederim. Ben 5 çocuk annesiyim. Sabah kahvaltıda çocuklarıma yumurta vermek istiyorum. Her gün 7-8 tane yumurta kırıyordum. Buda bütçemize ağır geliyordu. Artık kendim üretme kararı aldım. Evimin müsait alanında 50 tane tavukla başladım. 50 tavuğun 35-40 arası yumurtası oluyordu. Buda hem bana hem çocuklarıma rahatlıkla yetiyordu. Fazlasını da arkadaşlarıma ve komşularıma ikram ediyordum. Yumurtanın çok lezzetli olduğunu söyleyen akrabalarım ve komşularım beğenisi beni biraz daha üretime teşvik etti. Sonra tavuk sayısını 2 bine çıkardım. Bu büyümede Kahramanmaraş İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden sürekli bilgi ve destek aldım. Her şeyi öğrendim. Bunun üzerine tavuk sayısını 10 bine çıkardım. Şuan Kahramanmaraş’ta tüm marketlerde kendi yumurtalarım satılıyor. Şimdi daha da geniş yer bulursam tavuk sayısını 20 bine çıkarmayı hedefliyorum. Kendi yemimi de kendim üretiyorum. Tüm ev hanımlarının bu işi rahatlıkla yapabileceğine inanıyorum” dedi.

KAYNAK: İha

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.