Ahmet Özdemir: "Kongre sistemi değiştirmez"

Ak Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ahmet Özdemir, alınan kongre kararından sonra ilk defa açıklama yaptı. Özdemir, kafalardaki soru işaretlerine yanıt verirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu arasındaki ilişkiyi anlattı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Mayıs 2016 13:39
Ahmet Özdemir: "Kongre sistemi değiştirmez"

Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu olağanüstü kongre kararı aldı. 22 Mayıs’a tarih veren Davutoğlu’ndan sonra yeni genel başkan kim olacak? Ahmet Davutoğlu neden istifa etti? Erdoğan ile aralarında ne var? Ak Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ahmet Özdemir, konu ile alakalı ilk kez Diriliş Haber’e konuştu. Diriliş Haber sordu, Ahmet Özdemir cevapladı.

‘YILLARA DAYANAN SIKI DOSTLUK’

‘Yeni bir Genel Başkanımız olacak’ diyen Özdemir, alınan karara saygı duyduklarını dile getirdi. Yeni Genel Başkanın kim olduğuna bakmaksızın tüm Ak Parti teşkilatlarının onun etrafında toplanarak sistemli bir şekilde çalışmaya devam edeceğini vurgulayan Ahmet Özdemir, Ahmet Davutoğlu’nun Ak Parti vizyon ve misyonunu sonuna kadar en iyi şekilde taşıdığını söyledi. Özdemir, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Ahmet Davutoğlu arasında herhangi bir sorunun yaşandı mı sorusuna “Erdoğan ve Davutoğlu kardeş gibiler. Başbakanımız uzun yıllar Cumhurbaşkanımızın ekibinde çalıştı. Bizim düşünemeyeceğimiz kadar sıkı dostlukları var. Onların verdiği kararı yargılamak bize düşmez” diye cevap verdi.

OLGUN BİR DAVRANIŞ’

Ahmet Davutoğlu’nun Ak Parti’nin olgunluğunu ve sistemli çalıştığını ortaya koyduğunu belirten Özdemir, Davutoğlu’nun veda konuşmasında hiçbir sesin çıkmasına fırsat vermediğini söyledi. Özdemir, bu konuşmanın Ak Parti’nin vizyonuna yakıştığını vurgulayarak, bu olgunluğun Ak Parti için çok önemli ve güzel bir tablo olduğunu dile getirdi. Yaşanan nöbet değişimi ile Ak Parti’nin sistemli çalıştığının gösterildiği ve bunun profesyonel bir şekilde gerçekleşmesinin Ak Parti’nin tecrübesine dayandığını söyleyen Özdemir, bu karara herkesin saygı duymak zorunda olduğunu belirtti.

Ak teşkilatların sonuna kadar alınan kararın yanında durarak sistemini bozmadan çalışmaya devam edeceğini vurgulayan Özdemir, Partinin doğal liderinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu söyledi. Aynı zamanda Partinin Kurucusu olan Recep Tayyip Erdoğan’ın bu görevi verirken Ahmet Davutoğlu hakkında söylediklerine katıldığını söyleyen Özdemir, ‘Sonuna kadar Ak Parti hareketine uygun bir isimdi’ dedi.

Yeni Genel Başkanın kim olacağı hakkında fikrinin olmadığını beyan eden Özdemir, bunu herkesin bekleyerek göreceğini söyledi. Özdemir, Genel Başkan Adayının kim olacağının önümüzdeki hafta netleşeceğini belirtti.

‘BAŞKANLIK SİSTEMİNE ETKİ ETMEZ’

22 Mayıs’ta ki olağanüstü kongrenin Başkanlık Sistemini etkilemeyeceğini söyleyen Özdemir, AK Parti’nin sivil bir anayasa istediğini ve bu konuda ki teklifi de meclise sunacaklarını belirtti. Özdemir, “Kongre süreci Başkanlık sistemini etkilemez. Çünkü kongre süreciyle Başkanlık sisteminin bir lakası yok. Zaten AK Parti’nin istediği anayasa sivil bir anayasadır. Özellikle söylüyorum hükümet modeli olarak devletin şekli olarak değil. Hükümet olarak bizim önerdiğimiz sistem başkanlık sistemidir. Ama genel çerçeve yeni ve sivil bir anayasadır. Biz bunun çalışmasını yapıyoruz. Kongre sürecinin bizim yeni anayasa çalışmasının bir parçası bir unsuru değildir. Çünkü AK Parti kurumsal bir yapıdır. Bu kurumsal yapımız bizim bu amaçlarımız yaklaşık 2-2 buçuk yıldır var be biz bunu hayata geçirmek istiyoruz. Diğer partilerle uzlaşmak istedik ama bu uzlaşmayı sağlayamadığımız için AK Parti kendi anayasa teklifini hazırladı. Bu teklifi de meclise sunacağız” şeklinde konuştu.

‘HEDEF 2023, HEDEF 2071’

AK Parti’nin 2023 ve 2071 vizyonu olduğunu kaydeden Özdemir, parti olarak uzun yıllara dayanan bir gelecek planlamasını yaptıklarının altını çizdi. Özdemir, “AK Parti’nin sitemi, vizyonu ve misyonu aynıdır. Bizim 2023 ve 2071 vizyonumuz var. AK Parti’nin planlaması uzun yıllara dayanan planlamalar. Bunu anlamak için bizim eylem planlarımıza hükümet programlarımıza seçim beyannamelerimize bakmak lazım.  İyi bir takımımız, iyi bir liderimiz var. Oyuncularımız giriyorlar, çıkıyorlar ama takımımızın sistemi ve kalitesi hiçbir zaman bozulmuyor” ifadelerini kullandı.

 

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.