Ahmet Özdemir: "Başkanlık demokratik bir rejimdir"

Ak Parti İl Başkanı Ahmet Özdemir, yönetim sisteminin teknik olarak kitlenmemesi için Başkanlık sisteminin gelmesi gerektiğini vurguladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Mart 2016 11:52
Ahmet Özdemir: "Başkanlık demokratik bir rejimdir"

Özdemir, “Başkanlık sistemi Belediye Başkanlığının üst versiyonudur. Ancak 2015 Haziran seçimlerinde başkanlık sistemini öne sürerek seçime gittiğimiz için başkanlık sistemi kötü algılandı.” diye konuştu. Başkanlık sisteminin demokratik bir yönetim şekli olduğunun altını çizen Özdemir, “Başkanlık sistemi tek adam otokrasisi, krallık, monarşi gibi kötü tanımlamalar değildir. Başkan doğrudan muhalefet partileri ile çalışacak. Tamamen demokratik bir yönetim şeklidir.” dedi.

Başkan Özdemir, “Recep Tayyip Erdoğan halkın seçtiği Cumhurbaşkanı ve Ahmet Davutoğlu halkın seçtiği başbakandır. Bu ikili birbirleriyle çok iyi anlaşıyorlar. Eğer bu ikili birbirleriyle bu kadar iyi anlaşmasalardı ne olurdu? Türkiye krize girerdi. Sistem burada kilitlenirdi. Bu sistem teknik olarak kilitlenmesi gereken bir sistemdir. Ama iki tane ufku açık ve zeki siyaset adamları Erk’in (iktidarın) başında duruyor. Bundan dolayı bu sistem kilitlenmiyor. O yüzden bu sistemin ortadan kalkması gerekiyor. Eğer bu iki kişi çatışıyor olsaydı, yüzde 52 oy almış Cumhurbaşkanı ‘ bu halk bana yüzde 52 oy verdi.’ Diğeri de diyecek ki bu ‘halk bana yüzde 49 oy verdi’ diyecek. Hangisi birbirine üstün gelecek? Sürekli bir çatışma yaşanacak. Bu çatışmayı önlemenin yegane temeli başkanlık sistemidir.” diye konuştu.

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum