Afşinder “hicret” ile alakalı konferans düzenledi

...

Yayınlanma:
Güncelleme: 28 Eylül 2017 09:01
Afşinder “hicret” ile alakalı konferans düzenledi

HİCRET NEDİR, NASIL ANLAMALIYIZ

Gündeme özel konulara karşı duyarlılığı ile bilinen, İstanbul’un aktif derneklerinden Afşinder, Hicri yılbaşı münasebeti ile Florya dernek merkezinde, üyelerine İlahiyatçı Süleyman Malkoç’un konuşmacı olarak katıldığı, “Hicret nedir, nasıl anlamalıyız” konulu konferans düzenledi.

Kısa adı Afşinder olan, Afşin Eshab-ı Kehf Dostluk Kültür ve Çevre Derneği yine gündeme özel bir konu hakkında üyelerini bilgilendirmeyi hedefleyerek dernek merkezinde konferans düzenledi. Program öncesi katılımcılara özel hazırlanan yöresel yemekler ikram edildi.

Programın açılış konuşmasında dernek başkanı Ahmet Ardıç, her zaman dernek olarak önemli gün, hafta ve aylarda imkân nispetinde verimli programlar yapmayı yönetim olarak hedefliyoruz. Bugün de Mekke’den Medine’ye yapılan hicret nedir, hicret hakkında bilinmeyenleri kıymetli hocamızdan dinleyeceğiz. İstifade edebilmemiz ümidiyle, katılımınız için teşekkür ediyorum dedi.

afsinder.jpg

Sonra kürsüye gelen İlahiyatçı Süleyman Malkoç ise Hicret hakkında Kur’an ve Sünnet ışığında geniş bir anlatımda bulunarak, farklı açılardan nasıl bakılacağı üzerinde durdu. Müslümanların eskiden farklı dönemleri kendilerine yılın başlangıcı olarak aldıklarını bu sayede çok kargaşa yaşandığından bahsederek, birçok sahabe tarafından yıl başlangıcı olması için talepler geldiğini ama en önemlisinin, “Ben ilmin şehriyim, Ali ise onun kapısıdır” hadisi şerifine mazhar olan Hz. Ali (R.A.) den geldiğini söyledi.

Hz. Ali (R.A.) nin teklifi üzerine Müslümanların yaşadığı en önemli hadisenin 23 Temmuz 622 tarihinde gerçekleşen Hicret olduğunu vurgulayarak, Mekke’den Medine’ye yapılan Hicretin, İslamın neşv-ü nema bulabilmesi için gerçekleştiğinden bahsetti. Konferansın özeti olarak, bazen şer gördüklerimizde hayır olacağını ve Cenab-ı Hakkın muradının başka olabileceğini hesap ederek, güzel yarınlara kavuşmak için bazen kutlu yürüyüşler yapılması gerekebilir, dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.