AFAD Başkanı Memiş: Depremlere Karşı 180 Bin Konut Müjdesi, 42 Bin Kalıcı Konut Yolda!

AFAD Başkanı Memiş: "Depremlerden etkilenenlere 180 bin konut yapılıyor. Yıl sonunda 42 bin konut teslim edilecek. AFAD, Türkiye ve dünyada afet mücadelesinde aktif rol alıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Ekim 2023 17:48

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanı (AFAD) Okay Memiş, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta yaşanan depremler sonrası etkilenenlere yönelik yapılan kalıcı konutlar hakkında açıklamalarda bulundu. Memiş, "180 bin konutun ihalesi tamamlandı ve yıl sonunda inşallah 42 binini tamamlayacağız" dedi.

Memiş, Gebze Teknik Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen 5. Uluslararası Afet ve Dirençlilik Kongresi'nin ardından yaptığı açıklamada, AFAD'ın dünyanın önde gelen afet müdahale ve iyileştirme teşkilatlarından biri olduğunu vurguladı. Kahramanmaraş merkezli depremlere değinerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde, bakanlar, kamu kurumları, STK'ler ve yerel yönetimlerin işbirliğiyle büyük yıkıma karşı mücadele edildiğini belirtti.

Memiş, ilk 2 ayda 1 milyon çadır sevkiyatı yapıldığını ve 2,5 milyon insanın bu çadırlarda misafir edildiğini söyledi. Ayrıca 200 bin konteynerde 600 bin kişiye barınma sağlandığını belirten Memiş, depremden etkilenen 11 ildeki 14 milyon insanın kısa süre içinde güvenli bölgelere tahliye edildiğini açıkladı.

Depremzedelerin barınma ihtiyacını karşılamak amacıyla 180 bin konutun ihalesinin yapıldığını ifade eden Memiş, "Yıl sonunda inşallah 42 binini teslim edeceğiz. Hak sahiplerinin üçte biri kalıcı konutlara yerleştirilecek. Bu süreçte hasar tespiti ve enkaz kaldırma gibi çalışmalar da devam ediyor. Ayrıca, kentsel dönüşüm kapsamında depreme dayanıksız binaların dönüştürülmesi büyük önem taşıyor. Vatandaşlarımızın da bu konuda duyarlı olması gerekiyor" diye konuştu.

AFAD'ın sadece Türkiye sınırları içinde değil, dünyanın dört bir yanında afet yardımlarında bulunduğunu belirten Memiş, "Libya ve Afganistan gibi ülkelere yardım elini uzattık. Dünya genelinde afet yaşanan her yerde elimizi uzatmaya hazırız. Bizimle irtibata geçen tüm ülkelere Türk milletinin şefkat elini uzatıyoruz. 85 milyon insanımızın emrindeyiz ve afete maruz kalan her yere yardım götürme gayretindeyiz" dedi.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

Etiketler :
Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.