AB'den Türkiye'ye 400 Milyon Avro Deprem Yardımı: Kahramanmaraş ve Deprem Bölgesine

AB, Türkiye'ye deprem yardımı olarak 400 milyon avro gönderiyor. Dayanışma ön planda: Türkiye, Romanya ve İtalya afetlerle mücadele için destek alacak.

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Ekim 2023 17:27
AB'den Türkiye'ye 400 Milyon Avro Deprem Yardımı: Kahramanmaraş ve Deprem Bölgesine

Avrupa Birliği'nin (AB), Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle Türkiye'ye yönelik 400 milyon avroluk afet yardımı AP Genel Kurulu'nda onaylandı. Oylamada 593 "evet" oyuyla, 11 "hayır" ve 22 çekimser oy alarak kabul edilen yardım paketi, AB'nin dayanışma ve acil durum rezervinin sınırlarını zorlamıştı.

abnin-turkiyeye-yapacagi-400-milyon-avroluk-afet-yardimi-onaylandi.jpg

Avrupa'yı Yenile Grubu Başkan Yardımcısı Katalin Cseh, yaptığı konuşmada Türkiye'nin AB'ye aday bir ülke olduğunu ve bu yardımı hak ettiğini belirterek, yardımın engellenme girişimlerinin popülist ve bölücü nitelik taşıdığını vurguladı.

Yardım paketi, toplamda 454,8 milyon avroluk desteği içeriyor; bunun 400 milyon avrosu Türkiye'ye, 33,9 milyon avrosu 2022'de Romanya'da yaşanan kuraklıkla mücadele için ve 20,9 milyon avrosu Eylül 2022'deki sellerin tahribata yol açtığı İtalya'ya gönderilecek. Yardımlar, AB'nin dayanışma ve acil yardım bütçesinden karşılanacak.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.