10 Numara Anlaşma

10 Numara Anlaşma

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Aralık 2016 09:27
10 Numara Anlaşma

Türkiye ve Katar arasında eğitim, maliye, bilgi, sağlık, kültür, gençlik, spor, gümrük, tarım gibi alanlarda mutabakat zaptı, anlaşma ve eylem planları imzalandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Katar Emiri Şeyh Temim Hamad El Sani’nin huzurunda atılan imzaların ik ülke arasındaki ilişkileri kuvvetlendireceği açıklandı.

EĞİTİMDE BİRİZ

YÖK ile Katar Devleti Eğitim ve Yükseköğretim Bakanlığı arasında Yükseköğretim ve Bilimsel Araştırma İşbirliğine Yönelik Mutabakat Zaptı,YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç ile Katar Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al-Sani tarafından imza altına alındı. İki ülke hükümetleri arasında bilgi ve İletişim Teknolojisi Alanlarında İşbirliği Mutabakat Zaptı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Katar Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al-Sani tarafından imzalandı.

VERGİ ANLAŞMASI

İki ülke hükümetleri arasında Çifte Vergilenidrmeyi Önleme Anlaşmas’na Maliye Bakanı Naci Ağbal ile Katar Maliye Bakanı Ali Sherif Al-Emadi imza attı. Türkiye ve Kata hükümetleri arasında Gümrük Alanında Karşılıklı işbirliği ve Yardımaşma Anlaşması, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ile Katar Maliye Bakanı Ali Sherif Al-Emadi tarafından imzalandı. Daha birçok alanda mutabakat zaptı ve anlaşmaların imzalandığı törenin ardından Cumhurbakanı Erdoğan Şeyh Al-Sani onuruna resmi akşam yemeği verdi.  

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.