Belediye Meclisi’nin 02.03.2011 tarih ve 2011/104 nolu karar ile Hanefi Mahçiçek Bulvarı’nın Binevler Kavşağı’ndan kayseri yoluna kadar olan kısmına Prof Dr. Necmettin Erbakan ismi verilmiştir.
Başlangıç noktasında Haydar Bey Mahallesi ile kısa bir sınır çizgisi oluşturduktan sonra Üngüt Mahallesi ile de sınır çizgisini oluşturur. Ayrıca Gedemen Mahallesi ile Üngüt Mahallesi arasında da sınır çizgisidir.
Bulvara ismi verilen Necmettin Erbakan, siyasetçi, mühendis ve akademisyen olup 28 Haziran 1996 ile 30 Haziran 1997 tarihleri arasında Türkiye Cumhuriyeti’nin başbakanı olarak görev yapmıştır.
Sinop kadı vekili Mehmet Sabri ile Kamer Hanım’ın oğlu olarak 29 Ekim 1926’da Sinop’da dünyaya geldi. Baba tarafı Adana’nın Kozan İlçesi’nin tanınmış ailelerindendir. İlk öğrenimine Kayseri’de başlamasına karşın Trabzon’da tamamladı. İstanbul Erkek Lisesi’ni birincilikle bitirdi. Üniversite öğrenimine birinci sınıftan değil ikinci sınıftan başladı. İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Fakültesi’nden 1948 yılında mezun oldu. Aynı yıl “Motorlar Kürsüsü”nde asistan oldu. (1948-1951) Üniversite’deki sınıf arkadaşları arasında Süleyman Demirel ve Turgut Özal da vardı.
Üniversite tarafından 1951’de gönderildiği Almanya’da Reinisch Westfalische Technische Hochscule Aachen: RWTH Aachen (Aachen Teknik Üniversitesi)’da doktorasını yaptı. Alman ordusu için araştırma yapan DVL Araştırma Merkezi’nde Prof Dr. Schmidt ile çalışmalar yaptı ve Alman üniversitelerinde doktorasını yaptı. Alman ordusu için araştırma Merkezi’nde Prof. Dr. Schmidt ile çalışmalar yaptı ve Alman üniversitelerinde doktorasını yaptı. 27 yaşında 1954’de İTÜ’de doçent oldu. Araştırmalar yapmak üzere tekrar Federal Almanya’nın Deutz fabrikalarına gitti. Leopard tanklarını geliştirme çalışmasında araştırma başmühendisi olarak görev aldı. (1951-54). Mayıs 1954-55 arasında 200 ortaklı ilk yerli motoru üretecek olan Gümüş Motor’u kurdu ve motor üretimini gerçekleştirildi. 1965’te profesör unvanını aldı. 1967’de TOBB Genel Sekreterliği’ne seçildi. Aynı yıl Nermin Erbakan’la evlendi.
1969’da Adalet Patisi’nden milletvekili aday adaylığı Süleyman Demirel tarafından veto edildiği için Konya’dan bağımsız aday oldu ve iki milletvekili seçtirecek kadar oy alarak milletvekili seçildi. 1970’de Milli Nizam Partisi’ni kurdu, ancak parti kısa süre sonra Anayasa Mahkemesi tarafından kapatıldı. 11 Ekim 1973’de MNP kadrosuyla Milli Selamet Partisi’ni kurdu. 1974-1978 döneminde üç ayrı koalisyon hükümetinde başbakan yardımcılığı yaptı. 1973 seçimlerinde Milli Selamet Partisi 48 milletvekili çıkardı. Bu dönemde, Kıbrıs Harekatı’nın yapılmasını savundu. Harekattan sonra Ecevit ile görüş arılığına düştü. 17 Kasım 1974’de hükümet dağıldı. 12 Eylül’de bir süre İzmir Uzunada gözaltında tutuldu. 15 Ekim 1980’de 21 MSP yöneticisiyle birlikte MSP’yi illegal bir cemiyete dönüştürmek ve laikliğe aykırı davranmak suçlamasıyla tutuklandı. 24 Temmuz 1981’de serbest bırakıldı ve beraat etti.
1982 Anayasa gereğince 10 yıl siyaset yapma yasağı aldı. 1987’de Halk oylamasıyla tekrar siyasete döndü. 19 Temmuz 1983’te kurulan Refah Partisi’ne daha sonra genel başkan seçildi. 1991 seçimlerinde Konya’dan milletvekili oldu.
Refah Partisi 1995 seçimlerinde 158 milletvekili ile birinci parti oldu. DYP-ANAP koalisyonu başarısız olunca DYP ile kurduğu REFAHYOL Hükümeti’nde 28 Haziran 1996’da başbakan olarak göreve başladı. Koalisyon hükümeti başbakanı olarak görevde olduğu 1996-1997 arası 1 yıllık dönemde Türkiye ekonomisini %7,5 oranında büyümüş ve Türkiye ‘nin GSHM’si Dünya toplamının binde 11.96’sınden binde 12.37’sine yükselmiştir. Yapılan reformlar arasında, kamu kuruluşları arasında havuz sisteminin kurulması ve gelişmekte olan halkının çoğunluğu Müslüman ülkelerden 8 tanesini biraya getiren D8 oluşumu gösterilebilir.
21 Mayıs 1997’de Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Vural Savaş, Rp’nin kapatılması için Anayasa Mahkemesi’ne başvurdu ve RP kapatıldı. Kurucusu olduğu Milli Görüş Hareketi’nin 2001 ylında bölünmesinden sonra Erbakan’ın da desteklediği Milli Görüşçü kanat Recai Kutan başkanlığındaki Saadet Partisi’ni kurdu. Daha sona partinin genel başkanlığını yürüttüyse de siyasi yasağı nedeniyle göreve dönemedi. Hakkında açılan Kayıp Trilyon Davası’ndan sonra ev hapsi cezası aldı, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından sağlık sorunları nedeniyle affedildi.
17 Ekim 2010’da tekrar Saadet Partisi’nin genel başkanlığına seçildi. Sağlık durumu giderek kötüleştiği halde vefat ettiği güne dek kurmaylarıyla parti ve ülke meseleleri hakkında görüşmelerine devam etmiştir.
Ülke genelindeki büyük hizmetlerinin yanı sıra şehrimizin ekonomik ve sosyal yaşamına da büyük katkılarda bulundu. 1974’de başbakan yardımcısı olarak görev yaptığı yıllarda Kahramanmaraş Sümerbank Fabrikası’nın kapasitesinin artırılması kararını almış, Sümerbank Camii’nin de temelini atmıştı. Bugün Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’nin Ferhuş Kampüsü içerisinde kalan binaların temel atma töreni de yine o dönemde yapılmıştı.
1995’de güvenoyu alan 54. Hükümetin Başbakanı olarak hizmet verirken de şehrimizin en büyük camii olacak olan Abdülhamid Han Camii’nin temelini atmıştı. Ayrıca belediyemizin sosyal tesis olarak projelendirdiği Şekerdere üzerindeki Sosyal Tesisler binasının temeli de yine tarafından atılmıştı. İnşaatı tamamlanan Saçaklzade Halk Kütüphanesi, Belediye Hal Binası ve Otobüs Terminali’nin açılışı da tarafından gerçekleştirilmişti.
19 Ocak 2010’da ayağında nükseden damar iltihabı rahatsızlığı sebebiyle hastanede yoğun bakım altına alınarak bir süre tedavi görerek taburcu edilmesinin ardından, kısa süre sonra solunum ve kalp yetmezliği rahatsızlığı sebebiyle kaldırıldığı Ankara’daki Güven Hastanesi’nde yoğun bakım altında uygulanan tüm tedavilere rağmen solunum yetmezliğine bağlı, kalp ve çoklu organ yetmezliği sebebiyle 27 Şubat 2011 sabahı yaşamını yitirmiştir.
Vasiyetine uygun olaak resmi devlet töreni tertip edilmemiş ve 1 Mart 2011 Salı günü öğle namazını müteakip Fatih Camii’nde kılınan cenaze namazı sonrasında Zeytinburnu Merkezefendi Kabristanı’na defnedilmiştir. Mezarına, sevenleri tarafından Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden getirilen topraklarla birlikte Kudüs, KKTC ve Boşnak Lider Aliya İzzetbegoviç’in mezarından getirilen topraklar serpilmiştir.
Cenaze merasimine cumhurbaşkanı, meclis başkanı, başbakan, genel başkanlar, bakanlar, milletvekilleri, TSK mensupları, büyükelçiler, belediye başkanları, partililerin yanı sıra 60 ülkeden cemaat ve hareket liderleri ile temsilcileri katılmış, cenaze namazı iki milyonu aşkın kişi tarafından kılınarak, naaşı aile kabristanının da bulunduğu Merkezefendi Mezarlığı’na defnedilmiştir.