Kahramanmaraş’ta Gençlere Ödüllü Fotoğraf Yarışması

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, gençlerin kültürel mirasa ilgisini artırmak amacıyla “Bakırcılık” temalı ödüllü fotoğraf yarışması düzenliyor. 16 – 30 yaş arası gençlerin katılabileceği yarışmada başvurular 31 Mayıs’a kadar sürecek.

GENÇLER KÜLTÜREL MİRASI OBJEKTİFLERİNE YANSITACAK

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, gençlere yönelik sosyal ve kültürel projelerine bir yenisini daha ekledi. Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Pusula Maraş ve Gençlik Meclisi iş birliğiyle düzenlenen ödüllü fotoğraf yarışmasının teması, şehrin köklü el sanatlarından biri olan “Bakırcılık” olarak belirlendi.

Yarışmayla birlikte gençlerin hem sanatsal bakış açılarını ortaya koymaları hem de Kahramanmaraş’ın kültürel değerlerine dikkat çekmeleri hedefleniyor.

16 – 30 YAŞ ARASI GENÇLER KATILABİLECEK

Yarışmaya 16 ile 30 yaş arasındaki gençler katılım sağlayabilecek. Katılımcılar, bakırcılık sanatını konu alan özgün fotoğraflarıyla yarışmada yer alacak.

Başvurular 31 Mayıs 2026 tarihine kadar devam edecek. Yarışmaya katılmak isteyen gençler, çektikleri fotoğrafları Gençlik Meclisi’nin Instagram hesabı “kmbbgencmeclis” üzerinden mesaj yoluyla gönderebilecek.

SONUÇLAR 7 HAZİRAN’DA AÇIKLANACAK

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, yarışma sonuçlarının 7 Haziran Pazar günü duyurulacağı belirtildi. Dereceye giren gençlerin çeşitli ödüllerle buluşturulacağı ifade edilirken, organizasyonun gençlerin sanata olan ilgisini artırmasının yanı sıra geleneksel el sanatlarının tanıtımına da katkı sunacağı vurgulandı.

BÜYÜKŞEHİR’DEN GENÇLERE KATILIM ÇAĞRISI

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, 16 – 30 yaş aralığındaki tüm gençleri yarışmaya katılmaya davet ederek, kültürel değerlerin gençlerin objektifinden geleceğe taşınmasının önemine dikkat çekti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Büyükşehir’le Yavuz Selim Mahallesi’nde Konforlu Ulaşım Dönemi
KSÜ ÜSKİM’de Görev Devir Teslimi Gerçekleştirildi
Başkan Görgel AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na Katıldı

Kahramanmaraş Haberleri